Poreklo prezimena Milanović

24. februar 2012.

komentara: 93

[toggle title=”TESTIRANI MILANOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milanović

Haplogrupa: E1b rod A

Poreklo: okolina Aranđelovca, Srbija

Krsna slava: Petrovdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (93)

Odgovorite

93 komentara

  1. Boris Milanović

    Ja sam Milanović, živim u Bečeju,otac mi je iz Niša, majka je Mađarica. Zanima me, kako sam jedini muški sin od istog oca iako ima i kćer tj. imao jer je preminuo, zanima me poreklo i da li neko zna Zorana Milanovića,koji je živeo u Bečeju a rodom iz Niša više o njemu jer osećam kao da ostatak familije, kćerka iz braka sa njim nije bila ili ja iz tog braka… I zanima me poreklo… Hvala unapred.

  2. Vojislav Ananić

    MILANOVIĆ (k), u Aladinićima (Dubrave, Stolac), Zovu ih i Keči. Predak im je došao “za đaka u ‘dume’ (sveštenika) prije 50 godina iz Kreševa”. Slavili su Nikoljdan (59:257). Milanovića ima i u Dugama (Prozor). Doselili su 1922. godine iz Boljkovaca “u Bugojanskom srezu” (79:118).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  3. Milanovici u Pozarevcu (opstina Pozarevac, Branicevski okrug) su se doselili 1978 iz Grabovca kod Svilajnca. Slavimo Sv. Arhandjela Mihajla. Prvobitno prezime bilo je Jovanovic,a familija poznata pod nadimkom Lalini, po pradedi Jovanu ciji je nadimak bio Lala. 50ih godina proslog veka (otprilike) jedna od porodica Jovanovic menja prezime u Milanovic (po dedi Milanu).

  4. Mirko Milanović

    Milanović sam, živim u Bijeljini. Otac, đed, prađed i ne znam tačno koliko još koljena su iz sela Smoluća kod Tuzle. Slavimo Sv. Vračeve.
    Jako mi je stalo da saznam tačno odakle moje prezime dolazi.

    • Goran Goran

      Zdravo Mirko
      Moj djed je Milanovic iz Smoluce. Moja mama kaze da je on prico da je kao djete doso iz Ivanic Grada(HR).
      Jesili ti cuo za to?

  5. Nenad Milanović

    Ja sam iz Kragujevca.Moja familija zadnje 4 generacije živi ovde. Po očevoj priči predhodnih 4-5 generacija su živeli u Botunju-selo tik uz KG.Tamo još uvek ima Milanovića i familija smo!Krsna slava nam je sv.Nikola!!!

    • zoran milanovic

      pozdrav rodjace i moji koreni vuku iz botunja moj paradeda sofronije je dosao iz botunja pre 2 svetskog rata imao je jednog sina moga dedu aleksandra milanovica mog dedu su streljali nemci 41 negde u sumaricama ostao je moj deda kao siroce sa majkom .Po prici moga dede da je njegov otac imao jos brace prodali to u botunju i svi se rastrkali nikad nisam upoznao nijednog rodjaka i dea mi pricao daje neko u americi od njegovih i nama je krsna slava sv. Nikola

  6. Nenad Milanović

    Živim u Novom Sadu. Otac došao iz Male Plane (Topličke), krsna slava sv. Nikola. Po priči moji su u Toplicu došli sa Kosova ili C.Gore.

  7. Sinisa Milanovic

    Ja sam iz okoline Doboja.Mi slavimo Djurdjevdan,a Milanovici sa Ozrena slave drugu slavu.

  8. Aleksandar

    Milovanovic moj prandjed je došao iz grčke kao dijete s stricom i djedom.
    Otprilike 1850 godine.u mjesto cerovljani kod bosanska gradiska
    I slave Jovanjdan

  9. marija milanović

    Od kada istražujem poreklo prezimena Milanović nailazim na različite krajeve i objašnjenja. Moji Milanovići su iz Jezera kod Šipova, a po predanju su došli iz Crne Gore. Prema crnogorskim izvorima Milanovići su postali od Dobrilovića koji su naselili dve oblasti koji su pripadali Riječkoj nahiji i plemenu Dobrsko selo, a da su tu došl iz okoline Peći. Mi slavimo sv. Jovana. To je sve što znam. Ako neko ima više informacija neka javi!

    • Goran Milanović

      Pozdrav Marija, i ja sam Milanović iz Jezera kod Šipova. Čija si kčer ili unuka kada si iz Jezera? Veliki pozdrav

    • Ilija

      Ti si od mojih Milanovica dobrska zupa Dobrsko selo Cetinje Rijeka Crnojevica porijeklom od Dobrilovica i dosli sa Metohije okolo Peci i ZAPAMTI SLAVU NISMO MIJENJALI SV NIKOLA BIO I OSTAO

  10. Saša Milanović

    Pozdrav.

    Ja sam rođen u Sarajevu a spletom životnih okolnosti sada živim u Novom Sadu. Sa majčine strane porodica je iz sela Lepenica, kod Kiseljaka u BiH. Familija sa očeve strane mi je iz sela Zgunja, opština Srebrenica, BiH. Podaci koje ja znam je da su bila tri brata Milanovića koji su živeli u selu Kostolomci, pored Drine u Bosni. Jedan od njih je otišao u brdo i naselio se u Zgunji. Djed mi je bio Savo, otac Marko. O ostalim Milanovićima iz Kostolomaca nemam informacije. Porodična slava nam je Jovanjdan. Interesuje me poreklo mog prezimena.

    Srdačan pozdrav
    Saša