Порекло презимена Милановић

24. фебруар 2012.

коментара: 93

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛАНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милановић

Хаплогрупа: E1b род А

Порекло: околина Аранђеловца, Србија

Крсна слава: Петровдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (93)

Одговорите

93 коментара

  1. Boris Milanović

    Ja sam Milanović, živim u Bečeju,otac mi je iz Niša, majka je Mađarica. Zanima me, kako sam jedini muški sin od istog oca iako ima i kćer tj. imao jer je preminuo, zanima me poreklo i da li neko zna Zorana Milanovića,koji je živeo u Bečeju a rodom iz Niša više o njemu jer osećam kao da ostatak familije, kćerka iz braka sa njim nije bila ili ja iz tog braka… I zanima me poreklo… Hvala unapred.

  2. Војислав Ананић

    МИЛАНОВИЋ (к), у Аладинићима (Дубраве, Столац), Зову их и Кечи. Предак им је дошао “за ђака у ‘думе’ (свештеника) прије 50 година из Крешева”. Славили су Никољдан (59:257). Милановића има и у Дугама (Прозор). Доселили су 1922. године из Бољковаца “у Бугојанском срезу” (79:118).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  3. Milanovici u Pozarevcu (opstina Pozarevac, Branicevski okrug) su se doselili 1978 iz Grabovca kod Svilajnca. Slavimo Sv. Arhandjela Mihajla. Prvobitno prezime bilo je Jovanovic,a familija poznata pod nadimkom Lalini, po pradedi Jovanu ciji je nadimak bio Lala. 50ih godina proslog veka (otprilike) jedna od porodica Jovanovic menja prezime u Milanovic (po dedi Milanu).

  4. Мирко Милановић

    Милановић сам, живим у Бијељини. Отац, ђед, прађед и не знам тачно колико још кољена су из села Смолућа код Тузле. Славимо Св. Врачеве.
    Јако ми је стало да сазнам тачно одакле моје презиме долази.

  5. Nenad Milanović

    Ja sam iz Kragujevca.Moja familija zadnje 4 generacije živi ovde. Po očevoj priči predhodnih 4-5 generacija su živeli u Botunju-selo tik uz KG.Tamo još uvek ima Milanovića i familija smo!Krsna slava nam je sv.Nikola!!!

    • zoran milanovic

      pozdrav rodjace i moji koreni vuku iz botunja moj paradeda sofronije je dosao iz botunja pre 2 svetskog rata imao je jednog sina moga dedu aleksandra milanovica mog dedu su streljali nemci 41 negde u sumaricama ostao je moj deda kao siroce sa majkom .Po prici moga dede da je njegov otac imao jos brace prodali to u botunju i svi se rastrkali nikad nisam upoznao nijednog rodjaka i dea mi pricao daje neko u americi od njegovih i nama je krsna slava sv. Nikola

  6. Nenad Milanović

    Živim u Novom Sadu. Otac došao iz Male Plane (Topličke), krsna slava sv. Nikola. Po priči moji su u Toplicu došli sa Kosova ili C.Gore.

  7. Sinisa Milanovic

    Ja sam iz okoline Doboja.Mi slavimo Djurdjevdan,a Milanovici sa Ozrena slave drugu slavu.

    • Ранко Милановић

      И ја славим Ђурђевдан…..живим у селу Чардачани – Лакташи…..иначе, поријекло је из Раткова , а даље не знам…

  8. Aleksandar

    Milovanovic moj prandjed je došao iz grčke kao dijete s stricom i djedom.
    Otprilike 1850 godine.u mjesto cerovljani kod bosanska gradiska
    I slave Jovanjdan

  9. marija milanović

    Od kada istražujem poreklo prezimena Milanović nailazim na različite krajeve i objašnjenja. Moji Milanovići su iz Jezera kod Šipova, a po predanju su došli iz Crne Gore. Prema crnogorskim izvorima Milanovići su postali od Dobrilovića koji su naselili dve oblasti koji su pripadali Riječkoj nahiji i plemenu Dobrsko selo, a da su tu došl iz okoline Peći. Mi slavimo sv. Jovana. To je sve što znam. Ako neko ima više informacija neka javi!

  10. Saša Milanović

    Pozdrav.

    Ja sam rođen u Sarajevu a spletom životnih okolnosti sada živim u Novom Sadu. Sa majčine strane porodica je iz sela Lepenica, kod Kiseljaka u BiH. Familija sa očeve strane mi je iz sela Zgunja, opština Srebrenica, BiH. Podaci koje ja znam je da su bila tri brata Milanovića koji su živeli u selu Kostolomci, pored Drine u Bosni. Jedan od njih je otišao u brdo i naselio se u Zgunji. Djed mi je bio Savo, otac Marko. O ostalim Milanovićima iz Kostolomaca nemam informacije. Porodična slava nam je Jovanjdan. Interesuje me poreklo mog prezimena.

    Srdačan pozdrav
    Saša