Порекло презимена Медурић

24. фебруара 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Mila

  Ovo prezime, barem u mojoj familiji vezano je za područje Bačke i to Turija i Bečej. Moj deda, Milan Medurić iz Turije, bio je berberin, oženjen Anicom Karapandžić, kuvaricom iz Bečeja. Imali su troje dece, Stefaniju, Marinka i Zoricu. Milan Medurić umro je mlad, od tuberkoloze 1944. godine. Sahranjen je u Bečeju. Naslednik loze sin Marinko Medurić, živi u Šibeniku – Primoštenu, a dobar deo života je proveo radeći u Nemačkoj. Ima dva sina.

 2. Zanima me ako neko zna poreklo porodice Mamlic ima ih u bosni

 3. Bratislav Medurić

  Pokojni Bogdan Medurić, moj čukundeda, bio je sveštenik u Podgorici. Njegov sin a moj pradeda, Vladislav, doselio se iz CG i ziveo je u Ramu i bio školski inspektor. Vitomir, moj deda, rodjen je 1920. Po predanju poreklom smo iz CG. Ne znam tacno odakle. Znam da u Turiji zivi veći broj Medurića. Stupio sam u kontakt sa jednim od njih i on zna da smo poreklom iz CG ali ni on ne zna odakle i kako se familijarno stablo razvija dalje u proslost. Ukoliko neko ima još neke informacije molim za kontakt.

  Pozdrav.

 4. Snezana

  Moje je prezime Meduric, poreklo mi je iz Turije/Bačka. Kao dete sam dobila knjigu o Turiji, u kojoj sam procitala sa su Medurici jedna od prvih porodica koju su se doselili u Turiji negde u 18 veku (ukoliko me grešim), poreklo nam je inače iz CG, iz sela Medun, oblast Kuč.
  Snezana