Марушић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Марушић

Марушић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    МАРУШИЋ (п,к). Марушићи (п) су у Клепцима (Чапљина). Доселили су из Бјелојевића код Стоца. У Клепце им је дошао „дјед на читлук“. Кажу да их у Бјелојевићима више нема, а не зна се “да ли их још гдје има“. Славе Никољдан (59:261). Марушићи (к), у Биограцима, Добричу, Горњим Добрковићима, Кочерину, Љутом Доцу, Прибиновићима, Трну и Жватићу (Широки Бријег). Поријеклом су из Прибиновића. Одакле су и доселили у та мјеста. Има их у Подбору, Горњим Вишњанима и Гмићима (Прозор). У Горње Вишњане су дошли око 1855. а у Подбор око 1900. године из Гмића (189:31,33,42.49). Биограцима сви „од оних с Бухова”, а у Радишиће (Љубушки) дошли су из Мокрог код Широког Бријега (59:296,345.349). Има их и у Мостару.

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top