Poreklo prezimena Manojlović

23. februar 2012.

komentara: 35

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (35)

Odgovorite

35 komentara

  1. Predrag Manojlović

    Ja sam Predrag Peđa Manojlović , Otac : Prof.Sava Manojlović, đed::Rade,prađed: Gavre ,šukunđed: Toma /// Selo Otok,kod Ogulina = Krsna Slava : Sv.mučenik Trifun /// Legenda kaže da potičemo sa Kosova ~ pa iz Crne Gore ,Pljevlje : Na ove prostore smo doselili u vreme formiranja “Vojne krajine” pre oko 500 Godina /// NAJLEPŠI POZDRAVI SVIM MANOJLOVIĆIMA NA SVETU !!! I NARAVNO SVIMA VAMA OSTALIMA BRAĆO I SESTRE !!! Neka nam svima dragi Bog pomogne !!!

  2. Manojlovic

    Moj otac je Obrad Manojlovic, rodjen u Cistoj Maloj , MU Vodice, SIBENIK, 1929 od oca Todora i majke Sofije, napustio rodno mesto i preselio se u Beograd posle rata, radio i umro u Beogradu 1996. Imao je sestru Milicu koja se udala /Botko/i zivela u Zagrebu, ali o njenoj smrti ne znam vreme jer se izgubio kontakta sa njenom decom Ivicom i Visnjom. Volela bih da vise saznam o porodici

  3. Nemanja Manojlović

    Moji su nastanjeni u Mladenovu i Novom Sadu, znam da su u toku drugog svetskog rata proterani iz mesta Donje Vukovsko (opština Kupres). Prededa Đuro, deda Manojlo (brat Momčilo, sestra Anica..nekolicina braća i sestara nisu preživeli progon), otac Đorđe, ja Nemanja…slavimo Krsnu slavu Svetog Jovana 20. januara.. voleo bih da saznam više o našim potomcima.

    • Dusan Manojlovic

      Pozdrav Nemanja, mi smo vjerovatno familija. Moj pradjed Branko je iz Vukovska imao je 7 djece. Dusan, Bosa, Cvita, Milorad, Dragan, Andja, Ljubica. Moj djed je Dusan, otac Dejan. Slavimo svetog Jovana

  4. Drazen Manojlovic

    Postovani, moje ime je Drazen Manojlovic, moj otac se zvao Janko, a djed se zvao Djuro, iz sela Bratiskovci u Skradinskom zaledju u Dalmaciji!