Порекло презимена Малиновић

23. фебруар 2012.

коментара: 23

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

  1. Драган Малиновић

    Живим у Шипову(РС БИХ)
    Крсна слава коју слави моја породица је Свети Василије Велики(14.01.)
    Према неким предањима населили смо се из Херцеговине.
    Пошто знам 3 генерације испред себе претпоставка је да се насељење десило у 19.вијеку
    Осим у Шипову ово презиме се појављује у Дрвару,Грахову,Прњавору,Гламочу.
    У Шипову се појављује у 3 села и не славе исту крсну славу,а ни у овим набројаним мјестима се не слави иста крсна слава тако да није сигурно да су од истог племена.
    Од познатијих личности могу навести само Дејана Малиновића који је репрезентативац БИХ у рукомету.Он је поријеклом из села Драгњић Подови општина Шипово
    Унаприејд захвалан !

  2. malinovic

    Malinovici su naseljavali i jedan dio planine kod Travnika blizu Zenice,mjesto Orlice,planina Vlasic. Slavimo slavu sv. Simeun 16.2. Pozdrav

  3. Nemanja Malinovic

    Nemanja Malinovic( Vranje, Srbija)
    Za svog najstarijeg pretka znam da je ziveo u selu Malinovci od oko 1900. godine , a to selo je 70 km od Vranja u dolini reke Pcinje. Za njega ne znam odakle je dosao.

  4. dragana

    Moj deda je dusan malinovic od oca Jove I majke Marije ziveli su Bos.Grahovu selo Marikovci

  5. radenko

    Pozdrav svima !
    Moja porodica Malinović je iz Gornje Piskavice kod Banja Luke . Znam za tri generacije da su živeli u ovim krajevima postoje priče da smo se doselili iz crne gore. Ako neko poznaje Dragana Malinovića otac Vaso neka mi se obrati

  6. sanja

    Moj otac Acim je iz Marinkovca selo kod BOSANSKOG GRAHOVA
    slave Sv. Vasiliju 14/1
    nikad nisam cula odakle su se doselili posto su od pamtivijeka tu iz Marinkovaca

    • dragana samoukovic

      draga Sanja najverovatnije da smo u rodu.Moj deda dusan je rodjen u Marinkovcima i slavi istu slavu kao i tvoj otac.Njegov naj stariji brat se zvao Acim.Ako si voljna volela bih da stupimo u kontakt.Srdacan pozdrav Dragana Samoukovic iz Sarajeva

  7. Vujadin M

    Ja sam jedan od Malinovića iz Prnjavora u Republici Strpskoj. Malinovići u Prnjavoru slave Svetog Trifuna. Jedan je rod i svi se u obraćanju jedni drugima obraćamo sa rođaci. Najstariji koji je nama poznat bio je pop Vaso Malinović (bio paroh Nožički) doveo je Malinoviće u Gornju i Veliku Ilovu u Prnjavoru. Zašto su se Malinovići preselili iz Nožičkog (Srbac) U Gornju i Veliku Ilovu nije poznato. Među nama Malinovićima kad se krene rodom unazad znamo od 1850 godine do danas, Zapravo od dolaska popa Sime i popadije Stevanije u Gornju Ilovu. Od tada do sad ima 6 koljena u četiri linije roda. Većina Malinovića Radi u Švajcarskoj i Njemačkoj.Velika i Gornja Ilova se nalaze na putu Prnjavor Srbac. U Prnjavoru ima jedna porodica Malinovića izbjegla iz Grahova a jedna porodica izbjegla iz Drvara.Prema šematizmu Dabro Bosanske Mitropolije za 1882 godinu naši Malinovići jedini u BiH slave krsnu slavu Sv. Trifun.

    • Dusan

      Pozdrav druze citam tvoju objavu pa da se javim. Ja sam Dusan Malinovic iz Nisa, deda mi je doso posle drugog svetskog rata iz Srbca, zvao se Rajko Malinovic a njegov rodjeni brat Dusan Malinovic po kome sam i ja dobio ime i ziveo je u Beogradu nakon sto je kao decak napustio Srbac. Slavimo Sv. Trifuna takodje.

  8. Sara

    Poštovanje! Mi Malinovići smo iz Dervente, RS, i slavimo slavu Sv. Jovan (20.01.) Moj deda je iz okoline Broda, dalje smo u ćorsokaku.

  9. Sladjana

    Moji Malinovici su iz Pribelje opština Glamoč. Roditelji su mi u NSadu kao i ja sa suprugom. Slavim devojačku Slavu sv Vasilije Veliki 14.01.

  10. Gorana

    Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su ti nasi preci iz Crne Gore…tj vjerovatno vecina Malinovica

    • Marko Malinovic

      slazem se rodjace jedna grana Malinovica je dosla na Ozren i oni svi slave sv Simeona i ne samo Malinovici nego i Malinici.
      Poreklo je istocna Hercegovina sa Velikog vrha Malina. Kod gackog to je nase poreklo zato se i prezivamo Malinovic .
      inace ziveli smo na tom potezu dole prema Niksicu i do Jabuka alio Jabuke kod niksica tu su jos ostali neki Malinovici.
      svako dobro rodjeni .