Порекло презимена Маличевић Reviewed by Momizat on . Презиме Маличевић присутно је на Косову и Метохији.  Презиме Маличевић је пореклом из Призренске Жупе, из села Доње Љубиње. Презивали су се Радовић, па су после Презиме Маличевић присутно је на Косову и Метохији.  Презиме Маличевић је пореклом из Призренске Жупе, из села Доње Љубиње. Презивали су се Радовић, па су после Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Маличевић

Порекло презимена Маличевић

Презиме Маличевић присутно је на Косову и Метохији. 

Презиме Маличевић је пореклом из Призренске Жупе, из села Доње Љубиње. Презивали су се Радовић, па су после исламизације 1912. године примили презиме Маличевић. Након албанизације Призрена 1940. године примили су презиме Реџепи. Маличевићи (Радовићи) су староседеоци.

____________________________

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (1)

  • Irena

    Prisutno je i u BiH, odn. R. Srpskoj i u Srbiji. U obe drzave su i pravoslavne i muslimanske vere, sto se najlakse vidi po licnom imenu. Bilo je i primera da su rodjaci razlicite vere i istog prezimena! U BiH, odn. Republici Srpskoj najcesce slave Djurdjevdan, barem koliko je meni poznato.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top