Порекло презимена Љубичић

23. фебруар 2012.

коментара: 46

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (46)

Одговорите

46 коментара

  1. nenad

    Krsna slava sv. Nikola. Rođen u Kraljevu, selo Obrva.

  2. Marija

    Krsna slava sv.Stevan, deda je poreklom iz Bosne, opstina Gradiska.

  3. Aleksandar

    pozz Marija, takodje slava Sveti Stefan.. deda iz Bosne.. opstina Gradiska

  4. Aleksandar

    Takodje Marija.. dodacu jos Podkozarje…

  5. Ivana Ljubicic

    Krsna slava Vidovdan, Mali obljaj, Glina.

  6. dragoslav ljubicic

    ljubicici iz sela bioska u uzickom kraju su po mojim saznanjima iz plemena drobnjaka iz crne gore svi slave svetog djordja,kazivanja govore da su iz svestenicke porodice i da su prezime dobili po popadiji ljubici….inace u ravnici koja se zove pearsko polje postoji deo koji se zove “crkviste” i cuveno je po velikom hrastu-grmu za koga su govorili da je izrastao na mestu gde je nekada bio oltar…takodje zanimljiva prica oko te crkve je vezana i za to da je crkva imala pitku vodu koja je u izdubljenim oblicama sljivovog drveta dovedena sa izvora “bujaka” a ja sam svedok da kada su ljubicici {poljanci} “vodili ” vodu takodje sa “bujake” pre nekih 30-ak godina po principu “slobodnog pada” na mnogo mesta gde su kopali kanal za cevi nailazili na tragove izdubljenog sljivovog drveta…ljubicici iz bioske imaju nekoliko zaselaka i to “slamarici”,”pusici”,”kikici” od kojih sam ja i koji su dobili nadimak po hajduku “miliji kiki”za kog se pretpostavlja da se nije sisao vec je kosu pleo u kiku{moje razmisljanje je malo drugacije i mislim da se “kika” odnosi na “stric”….ako neko zna nesto vise nek mi javi…inace najpoznatija licnost od ovih ljubicica je narodni heroj radoje ljubicic po kome i srednja tehnicka skola u uzicu nosi ime….

  7. Marko Ljubičić

    Pocetkom 50-tih dosli u BG iz Kusadka. Slava Sv. Nikola.

  8. Dominik Ljubičić

    Najpre pozdrav svim mojim prezimenjacima ! Živim u Beogradu, a poreklom sam iz Kolubarskog okruga (Tamnava) – Vrelo kod Uba. Po mojim istraživanjima, Ljubičići su se doselili iz mesta Zvizdar, takođe u Tamnavi, u drugoj polovini 18.veka. Svi Ljubičići u ovom selu slave Svetog Jovana, i intersantno je da ih nema nigde u okolini, pa ni u mestu iz kog su se doselili. Geografski gledano, svi su izgledi sa se moj deo porodice doselio s juga, a interesantno je da je pocetkom 19.veka, u predelu Velikog i Malog Garača (okolina Danilovgrada) postojalo seoce Ljubičići sa jednom kućom Mijogoštana (pleme Zagarača)… Znam da je jedan deo pravoslavnih Ljubičića doseljen iz Bosne (gde su praktično ostali sve do zadnjeg rata), a da najveći deo katolika Ljubičića vodi poreklo iz Aržana u Hrvatskoj. U svakom slučaju, drago mi je da je još neko zainteresovan za poreklo našeg prezimena !

  9. Mima Ljubicic

    krsna slava Vidovdan ,Mali Obljaj ,Glina

  10. Драженко Љубичић

    Крсна слава Видовдан, Мала Врановина, Топуско.
    Мада мислим да је неки предак прешао ту из Малог Обљаја, Глина.