Порекло презимена Крагуљ

22. фебруара 2012.

коментара: 12

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (12)

Одговорите

12 коментара

 1. bojan

  postovani,
  kako da dodjem do podataka o svom poreklu hvala

 2. Александар

  Ја колико знам,Крагуљи су поријеклом из Лике,Баније,одакле су се селили даље.Мој огранак Крагуља се населио у Љубији,општина Сански Мост,гдје их је било пуно.Након задњег рата смо се свукуд раштркали,па нас има у Новом Саду,Бања Луци,Приједору,Санском Мосту и даље.Славе Никољдан.

 3. Nikoleta

  Prema podacima kojima raspolazu moji preci, Kragulji su porijeklom iz sela Vrlike (Hrvatska). Jedan dio je odselio u Bosanski Novi i Petrovac. Poslije toga, moja loza je odselila u selo Laminci kod Gradiske. Predak koji je doselio u Lamince zvao se Grigorije Kragulj. Slava nam je sv. Pantelija. Nadam se da sam malo doprinjela boljem poznavanju naseg porijekla.

 4. Слободан

  Тачније, из Отишића код Врлике. Слава нам је Св. Арханђел.

 5. Kralj

  Dragulius je prezime vlaškog/aromunskog porijekla latinizirani je naziv za dragulj. Naše prezime najvjerovatnije potiče od riječi dragulj.

 6. Александар Крагуљ

  Поријекло мог огранка Крагуља по усменој традицији води из Лике, али истраживањем је утврђено да мој огранак води поријекло из Врлике ( Отишић ) одакле су се селили ( не знам да ли је то било директно тј како је временски текло ) у Сански Мост (Сувача). Славимо Св. Николу. Све који имају било какве податке о нашем презимену, усменз или писану традицију, било шта, слике, небитно, молим да ме контактира на мејл јер можемо заједно доћи до много сазнања. Тако сам сасвим случајно пронашао податак да ми је прађед убијен у Јасеновцу.