Порекло презимена Јузбаша

19. фебруара 2012.

коментара: 2

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Постоји српско презиме Јузбашић. Знам поуздано. Једна фамилија (железничари су по традицији) живи у југоисточном Банату, место Јасеново. Део фамилије се одселио у Хајдучицу и Велику Граду. Држим да ћете у списак под “Ј” убацити и ову фамилију.

  2. Зоран

    Српско презиме Јузбашић има порекло и са Баније,село Јошавица.Жарко Јузбашић(капетан брода) се доселио у Београд,одмах после ослобођења 1945 године.Његов рођени брат Бранко(ревизор царине) је живео у Новом Граду,Република Српска.Јанко и Славко браћа од стричева,живели су у Лозници(Јанко). Славко је живео у Босни.Милош Јузбашић је живео у Пули.Позната личност са презименом Јузбашић је Димитрије,уписан у “Енциклопедију Југославије” професор медицинског факултета у Скопљу.Презиме Јузбашић треба да буде уписано као српско презиме под словом “Ј”.