Poreklo prezimena Jocić

19. februar 2012.

komentara: 32

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (32)

Odgovorite

32 komentara

  1. Dušan Jocić

    Jocići postoje u selu Donja Badanja, Opština Loznica.Po popisima stanovništva see smatraju starosedeocima ,ali se smatra da su doseljeni iz Hercegovine…., kada- želeo bih znati! Od 8 domaćinstava, u selu trenutno stanje je : 5 porodica u Šapcu, 4 porodice u Loznici, 2 u Valjevu, 2 u Beogradu. Naša porodica stradala u 1. Sv Ratu, tragam za informacijama o dedi Bogoljubom Jocićem -grob, mesto pogibije…(verovatno Drinska Divizija ,poslednji put viđen u Makedoniji …).U “. Sv. Ratu njegov Vitomir Jocić ,civil, ubijen od strane četnika … interesuju me informacije.

    • Marko G

      Pozdrav, ja sam Gajić poreklom iz D. Badanje. Naše se familije u knjigama navode da su verovatno srodne, pa ako dođete do nekih novih saznanja, vi javite.

      • Nataša

        Pozdrav, da li Vaša porodica ima veze sa Slavonijom? Moj pokojni otac je rođen u selu Pačetin, fam. Jocić i imao je rođake Gajić koji su živeli u Banji Koviljači ili okolini. Ne znam tačno. Pozdrav, Nataša Merei, rođ. Jocić

      • Dušan Jocić

        Dobro veče.
        Ja sam Dušan, sin Vladisava. Živimo u Šapcu. Jako malo ima ,uopšte nema, pisanih dokumenata pogotovo o stradalima 1915. Nema podataka iz pisanih izvora ni iz vremena drugog sv. rata- moj deda, Vitomir je 1943. god ubijen….Od starosedeoca ljudi ili ” nisu pouzdano znali”,a onih koji su nešto znali odavno nema. Ukoliko imate neki trag( pisani ili ste čuli) voleo bih saznati. Na žalost zbog aktuelne epidemiološke situacije nisam raspoložen za neposredan kontakt( uživo )

  2. Milos Jocic

    Iz sela Kijevo kod Batocine blizu Kragujevca. Slavimo svetog Jovana.
    ja Milos – otac Milinko – deda Zivadin – pradeda Tihomir …

  3. Marko Jocic

    Koliko sam upucen, prezime Jocic generalno potice sa planine Cakor. Da li neko ima saznanja o tome?

  4. Dejan

    Prezime Jocic iz sela Donja Koritnica 50km od Nisa.Dobardeo sela se preziva Jocic.
    Pozdrav Dejan Jocic iz Nisa

  5. Jocić prezime ima nas par kuca u selu Dubravica kod Pozarevca. Branicevski okrug

  6. Veljko

    Ja sam Veljko Jocić, iz Velike Plane. Doselili smo se 1972god iz sela Grebnik, opština Klina-Metohija. Ima nas dvadesetdve kuće! Slavimo Svetog Đorđa, 16tog novembra.

  7. Nataša

    Jocići iz sela Pačetin, kraj Vukovara, su prema priči starijih poreklom s juga Srbije i slave Miholjdan, 12.oktobra. Postoji Jocićeva ulica. Mislim da je dobila naziv zbog braće Jocić koji su pali kao žrtve u NOB- u.

    • PetarJocić , iz sela Turija opstina Srbobran Vojvodina.

      Trenutno nastanjen u Backo Dobro Polje I.Milutinovica
      83. otac mi je govorio da je pradeda dosao iz Pancevackog rita, a da su poreklom iz stare hercegovine. selo Turija ima oko35% prezimena Jocić koji slave SV. Nikolu.Medjusobno se jedino ralikuju po Spic nametu. Brisini, Kutlinovi ,Savini itd.

  8. Jovana Jocić

    Moj otac i stric, Slobodan i Dejan Jocić, su poreklom iz Kruševca. Moja sestra, Petra, i ja, smo iz Beograda. Naša sestra od strica, Ines, je iz Zrenjanina. Naš deda, Milan, je iz Kruševca, a naš pradeda, Živojin (Žika), je u Kruševcu imao krojačku radnju tamo gde je sada Dom omladine. Slavimo Svetog Nikolu (još uvek slavi deda). Volela bih da znam da li imam još rođaka po tatinoj liniji.

  9. Nemanja

    Velika Plana, doselili smo se sa Kosova, selo Grebnik, deda Vujadin, pradeda Petar

  10. Ena Sofic

    Pozdrav,

    moji Jocici su takoder iz Loznice, moj deda je bio Miomir (jedinac), prededa Bozidar, cukundeda Matija (pao u 1. svjetskom ratu, vjerovatno na putu ka grckoj, mozda na ostrvu krfu) , dalje nepoznato, Matija imao (najmanje) jednog brata, ime nepoznato, ali njegov sin je Ognjen. Slava sveti Georgije (Durdic) 16. novembar
    Moguce da su iz Badanje blizu Loznice ali nije (jos) porvrdeno.
    Ako ima neko bilo kojih informacija bila bi jako zahvalna za odgovor na mail [email protected]