Порекло презимена Јоцић

19. фебруар 2012.

коментара: 32

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (32)

Одговорите

32 коментара

  1. Душан Јоцић

    Јоцићи постоје у селу Доња Бадања, Општина Лозница.По пописима становништва сее сматрају староседеоцима ,али се сматра да су досељени из Херцеговине…., када- желео бих знати! Од 8 домаћинстава, у селу тренутно стање је : 5 породица у Шапцу, 4 породице у Лозници, 2 у Ваљеву, 2 у Београду. Наша породица страдала у 1. Св Рату, трагам за информацијама о деди Богољубом Јоцићем -гроб, место погибије…(вероватно Дринска Дивизија ,последњи пут виђен у Македонији …).У “. Св. Рату његов Витомир Јоцић ,цивил, убијен од стране четника … интересују ме информације.

    • Марко Г

      Поздрав, ја сам Гајић пореклом из Д. Бадање. Наше се фамилије у књигама наводе да су вероватно сродне, па ако дођете до неких нових сазнања, ви јавите.

      • Nataša

        Pozdrav, da li Vaša porodica ima veze sa Slavonijom? Moj pokojni otac je rođen u selu Pačetin, fam. Jocić i imao je rođake Gajić koji su živeli u Banji Koviljači ili okolini. Ne znam tačno. Pozdrav, Nataša Merei, rođ. Jocić

      • Душан Јоцић

        Добро вече.
        Ја сам Душан, син Владисава. Живимо у Шапцу. Јако мало има ,уопште нема, писаних докумената поготово о страдалима 1915. Нема података из писаних извора ни из времена другог св. рата- мој деда, Витомир је 1943. год убијен….Од староседеоца људи или ” нису поуздано знали”,а оних који су нешто знали одавно нема. Уколико имате неки траг( писани или сте чули) волео бих сазнати. На жалост због актуелне епидемиолошке ситуације нисам расположен за непосредан контакт( уживо )

  2. Milos Jocic

    Iz sela Kijevo kod Batocine blizu Kragujevca. Slavimo svetog Jovana.
    ja Milos – otac Milinko – deda Zivadin – pradeda Tihomir …

  3. Marko Jocic

    Koliko sam upucen, prezime Jocic generalno potice sa planine Cakor. Da li neko ima saznanja o tome?

  4. Dejan

    Prezime Jocic iz sela Donja Koritnica 50km od Nisa.Dobardeo sela se preziva Jocic.
    Pozdrav Dejan Jocic iz Nisa

  5. Jocić prezime ima nas par kuca u selu Dubravica kod Pozarevca. Branicevski okrug

  6. Veljko

    Ja sam Veljko Jocić, iz Velike Plane. Doselili smo se 1972god iz sela Grebnik, opština Klina-Metohija. Ima nas dvadesetdve kuće! Slavimo Svetog Đorđa, 16tog novembra.

  7. Nataša

    Jocići iz sela Pačetin, kraj Vukovara, su prema priči starijih poreklom s juga Srbije i slave Miholjdan, 12.oktobra. Postoji Jocićeva ulica. Mislim da je dobila naziv zbog braće Jocić koji su pali kao žrtve u NOB- u.

    • PetarJocić , iz sela Turija opstina Srbobran Vojvodina.

      Trenutno nastanjen u Backo Dobro Polje I.Milutinovica
      83. otac mi je govorio da je pradeda dosao iz Pancevackog rita, a da su poreklom iz stare hercegovine. selo Turija ima oko35% prezimena Jocić koji slave SV. Nikolu.Medjusobno se jedino ralikuju po Spic nametu. Brisini, Kutlinovi ,Savini itd.

  8. Jovana Jocić

    Moj otac i stric, Slobodan i Dejan Jocić, su poreklom iz Kruševca. Moja sestra, Petra, i ja, smo iz Beograda. Naša sestra od strica, Ines, je iz Zrenjanina. Naš deda, Milan, je iz Kruševca, a naš pradeda, Živojin (Žika), je u Kruševcu imao krojačku radnju tamo gde je sada Dom omladine. Slavimo Svetog Nikolu (još uvek slavi deda). Volela bih da znam da li imam još rođaka po tatinoj liniji.

  9. Nemanja

    Velika Plana, doselili smo se sa Kosova, selo Grebnik, deda Vujadin, pradeda Petar

  10. Ena Sofic

    Pozdrav,

    moji Jocici su takoder iz Loznice, moj deda je bio Miomir (jedinac), prededa Bozidar, cukundeda Matija (pao u 1. svjetskom ratu, vjerovatno na putu ka grckoj, mozda na ostrvu krfu) , dalje nepoznato, Matija imao (najmanje) jednog brata, ime nepoznato, ali njegov sin je Ognjen. Slava sveti Georgije (Durdic) 16. novembar
    Moguce da su iz Badanje blizu Loznice ali nije (jos) porvrdeno.
    Ako ima neko bilo kojih informacija bila bi jako zahvalna za odgovor na mail [email protected]