Poreklo prezimena Jevtić

18. februar 2012.

komentara: 96

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

JEVTIĆI

(žive u Gornjoj Bijeloj)

Ogranak su Vulovića, a kada su se od njih odvojili, ne zna se. Kazuju da su im najbliži Šobići.

Neđeljko Jevtić, učesnik balkanskih i Prvog svjetskog rata, poginuo je u čuvenoj Mojkovačkoj bici 1916. godine, kao borac Uskočkog bataljona.

Slave Đurđevdan, a prislužuju Nikoljdan.

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997. (strana ), priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

 

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (96)

Odgovorite

96 komentara

  1. Jelena

    Može li mi neko reći nešto o Jevtićima iz Lukovice? Slave Svetog Arhangela Mihaila.

  2. Vladimir JEVTIĆ

    Da li neko nešto znao o Jevtićima iz sela Pološnice (opština Kosjerić), krsna slava Sveti velikomučenik i pobedonosac Georije? U prilično dobro urađenoj hronologiji mesta Kosjerić (i okolnih sela), koju je napisao Radojko – Rade Čeliković, o Jevtićima iz Pološnice nema ništa 🙁 Postoji priča da su poreklom od nekog popa Jevta iz Hercegovine, a opet drugi kažu da smo iz negde iz Crne Gore.
    HVALA unapred!

  3. Veroljub

    Pozdrav, svima !
    Zna li neko više informacija o poreklu Jev(f)tića iz Valjeva ili okoline ? Moj pradeda zvao se Milenko Jevtić, i bio je redov XVII pešadijskog (valjevskog) puka… imao je sina Dragana, koji je kasnije živeo u Šapcu, i tamo i dan-danas ima dosta rođaka.
    Hvala !

    • Jevtić

      Moja majka je Jevtić i čitavu mladost je żivela u centru Valjeva,mada je rođena u Godečevu,opština Kosjerić.Puno Jevtića iz njene familije je u Valjevu.

  4. Milan Jevtic

    Zna li neko poreklo prezimena Jevtić iz Gornje Badanje, opština Loznica, krsna slava Đurđic(16.novembar)?
    Unapred zahvalan!

  5. GORAN

    Zna li neko poreklo prezimena Jevtić iz Zavlake opština Krupanj, krsna slava ĐURĐRV DAN

  6. Srdjan

    Zdravo, da li neko moze da mi kaze detalje vezane za Jevtice iz sela Kondželj kod Prokuplja.

  7. Miloš Jeftić

    Da li neko moze da mi kaze o korenima i o porodici JEFTIC iz Srednje Čađavice, opstina Bijeljina, hvala puno u napred!

  8. Pozdrav,
    da li neko zna odakle su došli Jevtići iz Đunisa, opština Kruševac, danas slave Aranđelovdan? Stigao sam do Dimitrija Mite Jevtića oko 1850. god koji se doselio u Đunis i dobio opštinsku zemlju.

    Hvala unapred!

  9. zeljka jevtic

    Pozdrav , zanima me da li mozete da mi kazete poreklo jevtica slave nikoljdan oko 1950 doselio se u valjevo zivadin jevtic za ime sela nisam sigurna ali mislim da je okolina osladica ..

  10. Luka

    Jevtići iz okoline Bijeljine,tačno selo Bjeloševac,fošli u 18 veku iz Trebinja okolina ,slava Đurđevdan,kažu da su pre bili Vidakovići,ako neko zna neka piše