Poreklo prezimena Jandrić

18. februar 2012.

komentara: 37

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (37)

Odgovorite

37 komentara

  1. jandrić radovan

    Molim vas da mi kažete,ako neko zna,gde je to “Jandrića vrelo”,pošto ga ne mogu naći na karti.Ja sam prof.Jandrić Radovan sa Akademije umetnosti u Novom Sadu,a moj otac je Stojan,rođen 1914,iste godine kad mi je poginuo djed Riste,kao austrougarski vojnik.obojica su iz sela Močioci,opština Šipovo.Dalje od djeda ne znam ništa.Živim u Novom sadu.Pozdrav za sve Jandriće.

  2. Aleksandra Jandric

    Rodjenja sam u Beogradu 1977, kao i moj otac Miroslav Jandric (1948). Njegov otac, Prvoslav Jandric je rodjen u Zaječaru 1906. Slava nam je Sveti Stefan Dečanski, poznatiji kao Sveti Mrata. Znam da je poreklo Jandrica iz Bosne, ali me zanima odakle oni u istocnoj Srbiji! Hvala!

    • Dragoslav Jovanović

      Draga Aleksandra, da li je vaša mati Natalija rođ. Milošević? Ako jeste, onda smo mi rođaci preko vaše čukunbabe Lenke rođ. Snjećive udate za Đorđa Miloševića, sestre moga pradede Bogoljuba Snjećivog Jovanovića. Ukoliko ste zainteresovani, mogli bismo da stupimo u kontakt.

  3. Dejan Jandric

    Ja sam rođen 1976 godine u beogradu moj pokojni otac niko jandric rođen je u popuzama deda mi se zvao obrad poginuo je za vreme 2 svetskog rata otac je došao 1946 godine kolonizacijom u obrovac pored novog sada sa dva brata i sestrom pera momir i petrom i majkom milicom stricevi su ostali da žive u obrovcu moj otac je došao u beograd da živi nikada nisam bio u sipovu voleo bih da upoznam familiju i da odem za života tamo i da povedem moja dva sina da vide odakle potiču unapred hvala naša slava je nikoljdan

  4. Vojislav Ananić

    JANDRIĆ, brojna porodica doselila se iz Hercegovine. Ima ih u Čitluku, Velikoj Žuljevici i drugim selima. Slave Pantelindan.

  5. Marko Andrić

    Zanima me da li prezime Jandrić ima ikakve povezanosti sa mojim pzezimenom Andrić( Krsna Slava Đurđevdan). Moji su iz sela Gornji Graca kod Mrkonjić Grada. Mi imamo predanje da smo iz Gornje Medne(susjedno Selo) došli sredinom 19 vijeka u Gornje Grace. Došli smo u Grace zato što nam je jedan Beg poklonio jedno zemljište. Nosili smo nadimak “Gotovčević” pošto smo došli na gotovo. Dalje porijeklo nam je iz Glamoča.

  6. Nebojša Jandrić

    Pozdrav Radovane.
    Ja sam rodom sa Močioca.Iz ove tvoje objave,ja sam zaključio da smo mi i rođaci,odnosno familija.
    Ako se je tvoj otac zvao Stojan,da se kojim slučajem tvoja majka zvala Petra?Ako jeste,onda je ona sestra moje pokojne babe Vide.Tvoji roditelji su vjerovatno živjeli u Magliću.
    Ja se sjećam da si ti dolazio u Močioce nekad davno.Koliko me sjećanje služi ti si radio u osnovnoj školi u Divičanima (okolina Jajca)
    Ako je to tačno,javi se na viber 0038664118741.Ja trenutno živim u Sloveniji,ali majka mi je još živa i često je posjetim

    • Nije bitno

      Ja poznajem dve linije Jandrića jedne iz sela Jandrići kod Jajca, a druga linija je iz Šipova. Slave istu slavu Svetog Nikolu, ali nisu u rodu.

  7. Marko Jandrić

    Pozdrav Jandrići.. Ja sam Marko Jandrić rodjen 1992.godine u Glini, RSK. Trenutno nastanjen u Bg. Samo da kažem da Jandrića ima na teritoriji Banije, konkretno vode poreklo iz sela Donji Žirovac gde je to prezime zabeleženo sredinom 18.veka.Do poslednjeg rata u selu Čavlovica, opština Dvor je postojala jedna kuća Jandrića dok su ostali svi nastanjeni u selu Donji Žirovac/Dvor. Svi Jandrići sa Banije slave Aranđelovdan. Ako neko ima stablo Jandrića sa Banije bio bih mu zahvalan kada bi mi poslao na mail [email protected]

  8. JA

    Da li neko zna šta slave Jandrići iz Sarajeva?