Порекло презимена Залад

17. фебруар 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Milos

    Prezivam se Zalad.Zelio bi ali ne moguce da mi date podatke o mome daljem porjeklu. Slava ku je Sv.Djordje. Pradeda mi se zvao Vukan.Od poznatih licnosti isto prezime ima Rade Zalad bivsi golman Partizana.Milos Zalad.

    • Милорад Богдановић

      А одакле си ти Милоше, и твоји претци?

      • Milos

        Mi smo iz Kupresa i Sipova i Bosni

        • Milos

          Pretpostavljam da vi podrobnije poznajete istoriju nasih geografskih prostora

          • Милорад Богдановић

            Прилично добро познајем простор око Мрачаја, Вуковског и Малована, као и јањски крај: Стројнице, Папуже и Пљева, гдје Купрес и Шипово нису баш у њиховој близини.

            —————————————————————————————————————-
            Ћирилица је стара алка у роду православних Срба. Привезати нову не приличи баш.

            • Slavko Zdero

              Gospodine Bogdanovicu, vi samo mozete da kazete da vi ne poznajete dovoljno kupreska prezimena. Porodica Zalad je bila jedna od najuglednijih porodica iz Malovana. Imali su svoj han, Zaladov han jos od 1864 na Strzanju i drzao ga je Vukan (Vukanina) Zalad deda tvoga dede Vukana. Taj isti han naslijedio je kasnije Marko, otac tvoga dede, da bi ga na kraju naslijedio tvoj deda Vukan. Han je vrlo dobro radio za vrijeme Austro-Ugarske, pa i poslije WWI. Koliko sinova i kceri je Vukan imao moze ti reci otac. Ja znam da je imao sinove: Marko (1904-1944) u Beogradu i on ima kcerku Zoricu udatu Drazic koja je jos ziva; Jovan (1907-1944) Kragujevac, Obrad (1910-1944) Beograd. Imao je i kcerku ime joj ne znam koja je bila udata za Gojka Duvnjaka iz Malovana. Gojko i njegova supruga su imali Mirka, Vukana, Momcila, Vladu, Svetka, Jovanku i Visnju. Takodjer mislim da je Vukan imao sina Branka koji je bio ozenjen kcerkom Tome Duvnjaka iz Malovana. Branko je imao sina Vladu (1941-1993). Pored Branka mislim da je imao i sina Milosa. Mislim Milose da bi ti mogao biti rodbinski povezan sa Mirkom Zaladom(1949-2016). Ima tu puno jos pa mi se javi na [email protected]