Poreklo prezimena Zalad

17. februar 2012.

komentara: 6

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. Milos

    Prezivam se Zalad.Zelio bi ali ne moguce da mi date podatke o mome daljem porjeklu. Slava ku je Sv.Djordje. Pradeda mi se zvao Vukan.Od poznatih licnosti isto prezime ima Rade Zalad bivsi golman Partizana.Milos Zalad.

    • Milorad Bogdanović

      A odakle si ti Miloše, i tvoji pretci?

      • Milos

        Mi smo iz Kupresa i Sipova i Bosni

        • Milos

          Pretpostavljam da vi podrobnije poznajete istoriju nasih geografskih prostora

          • Milorad Bogdanović

            Prilično dobro poznajem prostor oko Mračaja, Vukovskog i Malovana, kao i janjski kraj: Strojnice, Papuže i Pljeva, gdje Kupres i Šipovo nisu baš u njihovoj blizini.

            —————————————————————————————————————-
            Ćirilica je stara alka u rodu pravoslavnih Srba. Privezati novu ne priliči baš.

            • Slavko Zdero

              Gospodine Bogdanovicu, vi samo mozete da kazete da vi ne poznajete dovoljno kupreska prezimena. Porodica Zalad je bila jedna od najuglednijih porodica iz Malovana. Imali su svoj han, Zaladov han jos od 1864 na Strzanju i drzao ga je Vukan (Vukanina) Zalad deda tvoga dede Vukana. Taj isti han naslijedio je kasnije Marko, otac tvoga dede, da bi ga na kraju naslijedio tvoj deda Vukan. Han je vrlo dobro radio za vrijeme Austro-Ugarske, pa i poslije WWI. Koliko sinova i kceri je Vukan imao moze ti reci otac. Ja znam da je imao sinove: Marko (1904-1944) u Beogradu i on ima kcerku Zoricu udatu Drazic koja je jos ziva; Jovan (1907-1944) Kragujevac, Obrad (1910-1944) Beograd. Imao je i kcerku ime joj ne znam koja je bila udata za Gojka Duvnjaka iz Malovana. Gojko i njegova supruga su imali Mirka, Vukana, Momcila, Vladu, Svetka, Jovanku i Visnju. Takodjer mislim da je Vukan imao sina Branka koji je bio ozenjen kcerkom Tome Duvnjaka iz Malovana. Branko je imao sina Vladu (1941-1993). Pored Branka mislim da je imao i sina Milosa. Mislim Milose da bi ti mogao biti rodbinski povezan sa Mirkom Zaladom(1949-2016). Ima tu puno jos pa mi se javi na [email protected]