Живак Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Живак

Живак

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (2)

 • Војислав Ананић

  ЖИВАК (п), у Брђанима и Загорицама (Коњиц). Према породичном предању, даљом су старином од Милидраговића из билећког краја. Некада давно, у околину Коњица, доселила су три брата и настанили се у Живању код Загорице. По топониму Живање узели су ново презиме. Из Живања је један од браће прешао у Загорице, а један у Брђане. Од њих потичу данашње породице у поменутим насељима. По завршетку Другог свјетског рата неке су породице одселиле у Белу Цркву и Равни Топаловац (Војводина). Славе Ђурђевдан. (Подаци: Страхиња Живак из Брђана). Стара су и угледна породица у коњичком крају. Историјски извори биљеже да је „Стоја Живак, звана Чава. била једина жена са данашњег подручја општине Коњиц учесник Солунског фронта“ (90:253).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Mirjana Živak

  pozdrav..I ja takodje znam ovi gore navedeno o Živacima ako neko zna više molila bih da napiše ili nas je baš tako malo na ovom svijetu koji imamo želju da saznamo tačno porijeklo našeg lijepog prezimena..

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top