Порекло презимена Ђенић

17. фебруар 2012.

коментара: 12

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂЕНИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђенић

Хаплогрупа: I2a DN род Ж

Порекло: Негбина, Нова Варош, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (12)

Одговорите

12 коментара

  1. БобанЂенић

    Moje prezime Đenić je iz sela Orašje pored Vlasotinca na jugu Srbije. Po pričama mog oca i strica zna se za deda Đenu od kog navodno i nastaje naše prezime a koji ima sina Kuzmana Đenića. Od Kuzmana Đenića nastaje Mladen Đenić a Mladen Đenić ima dva sina Vučka Đenića i Ćiru koji prezime menja u Đokić i dece nije imao. Vučko Đenić ima dva sina Božu i Miloša Đenića. Miloša nemci streljaju 1943 u selu. Boža ima dva sina Duška i Zvonka a Miloš sina Dunju i ćerku Ružu. Duško se seli u Vlasotince i ima dva sina mene Bobana i Bojana Đenića. Zvonko ostaje u selu Orašje i ima ćerku Vesnu i sina Igora Đenića. Dunja Ostaje u selu Orašje i ima dva sina Raska i Bratislava Đenića. Boban ima dve ćerke Aleksandru i Mariju i sina Vuka Đenića. Bojan ima dva sina Kristijana i Dušana Đenića. Igor ima sina Aleksu Đenića. Rasko ima dva sina Miloša i Ivana Đenića. Bratislav ima ćerku MIlicu i sina Đorđe. Ali vratimo se na početku priče kod deda Đene jer posle ili možda i pre njega jedan deo familije menja prezima još tada u prezime Đokić ali i Ćira menja mnogo posle toga prezime Đenić u Đokić što sam ranije i opisao ali nije imao poroda. Stric i otac neznaju kako je tačno i kad došlo do promene prezimena jednog dela familije iz Đenić u Đokić. Ako neko zna nešto više ili odakle potiču naši koreni može da me kontaktira na moj mejl: [email protected].

  2. БобанЂенић

    Krsna slava Đenića je sv. Aranđel 21.novembar.

  3. Savo Đenić

    Moji deda, pradeda i ostali prije njega su porijeklom iz Imljana (selo na planini Vlasis- Republika Srpska), a krsna slava je Bogojavljenje, 19. Januar

  4. Небојша Бабић

    Ђенићи из Негбине су старином Дробњаци. Има о њима у књизи о Дробњацима од Шибалића и Караџића.
    Било би добро да неки од ових Ђенића уради днк тест, да видимо да ли је И1-П109, као већина Дробњака Новљана, или нека друга хаплогрупа.