Порекло презимена Ђенић

17. фебруара 2012.

коментара: 11

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂЕНИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђенић

Хаплогрупа: I2a DN род Ж

Порекло: Негбина, Нова Варош, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (11)

Одговорите

11 коментара

 1. БобанЂенић

  Moje prezime Đenić je iz sela Orašje pored Vlasotinca na jugu Srbije. Po pričama mog oca i strica zna se za deda Đenu od kog navodno i nastaje naše prezime a koji ima sina Kuzmana Đenića. Od Kuzmana Đenića nastaje Mladen Đenić a Mladen Đenić ima dva sina Vučka Đenića i Ćiru koji prezime menja u Đokić i dece nije imao. Vučko Đenić ima dva sina Božu i Miloša Đenića. Miloša nemci streljaju 1943 u selu. Boža ima dva sina Duška i Zvonka a Miloš sina Dunju i ćerku Ružu. Duško se seli u Vlasotince i ima dva sina mene Bobana i Bojana Đenića. Zvonko ostaje u selu Orašje i ima ćerku Vesnu i sina Igora Đenića. Dunja Ostaje u selu Orašje i ima dva sina Raska i Bratislava Đenića. Boban ima dve ćerke Aleksandru i Mariju i sina Vuka Đenića. Bojan ima dva sina Kristijana i Dušana Đenića. Igor ima sina Aleksu Đenića. Rasko ima dva sina Miloša i Ivana Đenića. Bratislav ima ćerku MIlicu i sina Đorđe. Ali vratimo se na početku priče kod deda Đene jer posle ili možda i pre njega jedan deo familije menja prezima još tada u prezime Đokić ali i Ćira menja mnogo posle toga prezime Đenić u Đokić što sam ranije i opisao ali nije imao poroda. Stric i otac neznaju kako je tačno i kad došlo do promene prezimena jednog dela familije iz Đenić u Đokić. Ako neko zna nešto više ili odakle potiču naši koreni može da me kontaktira na moj mejl: [email protected].

 2. БобанЂенић

  Krsna slava Đenića je sv. Aranđel 21.novembar.

 3. Savo Đenić

  Moji deda, pradeda i ostali prije njega su porijeklom iz Imljana (selo na planini Vlasis- Republika Srpska), a krsna slava je Bogojavljenje, 19. Januar

  • Duška Đenić

   Moj djed i pradjed itd su sa Imljana. E sad po prici mog djeda Đenići poticu iz sela Đenić koje se navodno nalazi ma tromeđi BiH,Srbije i Crne Gore. A nasa krsna slava je Bogojavljenje.

  • Darko Djenic

   voleo bih da mi kazes nesto ako znate nesto za imena Petra (zensko) koja je dosla sa decom u Hetin (banat) kolonizacijom znam da je dosla iz Imljana kod Banja Luke. Imala je dve cerke Mariju (moja baba) 1934god. Gospava koja je rodjena u Jasenovcu 1941, i dva sina Dragoslava i Savu,

  • Daca

   Dragi Savo i moje prezime potice iz imljana.Moja baba je rodjena u imljanima.Drago mi je sto postojis.

 4. Небојша Бабић

  Ђенићи из Негбине су старином Дробњаци. Има о њима у књизи о Дробњацима од Шибалића и Караџића.
  Било би добро да неки од ових Ђенића уради днк тест, да видимо да ли је И1-П109, као већина Дробњака Новљана, или нека друга хаплогрупа.