Poreklo prezimena Đenić

17. februar 2012.

komentara: 12

[toggle title=”TESTIRANI ĐENIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Đenić

Haplogrupa: I2a DN rod Ž

Poreklo: Negbina, Nova Varoš, Srbija

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (12)

Odgovorite

12 komentara

  1. BobanĐenić

    Moje prezime Đenić je iz sela Orašje pored Vlasotinca na jugu Srbije. Po pričama mog oca i strica zna se za deda Đenu od kog navodno i nastaje naše prezime a koji ima sina Kuzmana Đenića. Od Kuzmana Đenića nastaje Mladen Đenić a Mladen Đenić ima dva sina Vučka Đenića i Ćiru koji prezime menja u Đokić i dece nije imao. Vučko Đenić ima dva sina Božu i Miloša Đenića. Miloša nemci streljaju 1943 u selu. Boža ima dva sina Duška i Zvonka a Miloš sina Dunju i ćerku Ružu. Duško se seli u Vlasotince i ima dva sina mene Bobana i Bojana Đenića. Zvonko ostaje u selu Orašje i ima ćerku Vesnu i sina Igora Đenića. Dunja Ostaje u selu Orašje i ima dva sina Raska i Bratislava Đenića. Boban ima dve ćerke Aleksandru i Mariju i sina Vuka Đenića. Bojan ima dva sina Kristijana i Dušana Đenića. Igor ima sina Aleksu Đenića. Rasko ima dva sina Miloša i Ivana Đenića. Bratislav ima ćerku MIlicu i sina Đorđe. Ali vratimo se na početku priče kod deda Đene jer posle ili možda i pre njega jedan deo familije menja prezima još tada u prezime Đokić ali i Ćira menja mnogo posle toga prezime Đenić u Đokić što sam ranije i opisao ali nije imao poroda. Stric i otac neznaju kako je tačno i kad došlo do promene prezimena jednog dela familije iz Đenić u Đokić. Ako neko zna nešto više ili odakle potiču naši koreni može da me kontaktira na moj mejl: [email protected].

  2. BobanĐenić

    Krsna slava Đenića je sv. Aranđel 21.novembar.

  3. Savo Đenić

    Moji deda, pradeda i ostali prije njega su porijeklom iz Imljana (selo na planini Vlasis- Republika Srpska), a krsna slava je Bogojavljenje, 19. Januar

    • Duška Đenić

      Moj djed i pradjed itd su sa Imljana. E sad po prici mog djeda Đenići poticu iz sela Đenić koje se navodno nalazi ma tromeđi BiH,Srbije i Crne Gore. A nasa krsna slava je Bogojavljenje.

    • Darko Djenic

      voleo bih da mi kazes nesto ako znate nesto za imena Petra (zensko) koja je dosla sa decom u Hetin (banat) kolonizacijom znam da je dosla iz Imljana kod Banja Luke. Imala je dve cerke Mariju (moja baba) 1934god. Gospava koja je rodjena u Jasenovcu 1941, i dva sina Dragoslava i Savu,

    • Daca

      Dragi Savo i moje prezime potice iz imljana.Moja baba je rodjena u imljanima.Drago mi je sto postojis.

  4. Nebojša Babić

    Đenići iz Negbine su starinom Drobnjaci. Ima o njima u knjizi o Drobnjacima od Šibalića i Karadžića.
    Bilo bi dobro da neki od ovih Đenića uradi dnk test, da vidimo da li je I1-P109, kao većina Drobnjaka Novljana, ili neka druga haplogrupa.

  5. Kjevo

    Mi slavimo Djurdjevo.