Порекло презимена Грујичић

15. фебруара 2012.

коментара: 28

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (28)

Одговорите

28 коментара

 1. Војислав Ананић

  ГРУЈИЧИЋ (п), у Власачама (требињска Брда) и Волујцу (Површ, Требиње). У Власачама су старосједиоци. Старо им је презиме Ковачевић. Славе Ђурђевдан (59:247). Некада су живјели и у Галичићима (Попово), али су одселили у Волујац око 1750. године, Поријеклом су од “породице Семиза” из Галичића. Славе Аранђеловдан (75:1227; 84:179).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 2. Aleksandar Grujicic

  Pozdrav svima, nasi Grujicici su iz grada Pljevalja unazad 5 generacija ( ne sa Vijenca i Jabuke) a u Pljevlja smo dosli iz Loznice to znam sigurno. Ne znam odakle smo dosli u Loznicu, izgleda iz Pjesivaca ako je sudeci po izvorima sa weba. slavimo Sv. Arhangela Mihaila.

 3. Vuk

  Dobar dan. Moji preci su se prezivali Grujicic. Kasnije * 1835 . promenili prezime u Ljubisavljevic po Ljubisavu Grujicicu. Poreklom smo iz Istocne Srbije , selo Dobrujevac pod Rtnjem. A predanje kaze da su se tu naselili sa Kosova. Slavimo Djurdjic.