Порекло презимена Гојгић

15. фебруара 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Moj otac je rodjen u selu Jagodnjak u okolini Osjeka. Naravno selo je bilo nekad srpsko.Naseg prezimena nema ni u Hrvatskoj arhivi, ali me cudi da ga nema ni kod Vas. Podataka blizih nemam sem da smo doseljenici iz Crne Gore.

  • Defendor

   Па није баш да тамо више нема Срба. Јагодњак је једно од ретких села у Хрватској где се још учи српски језик и где се Срби још увек нешто питају.

   То што вашег презимена нема значи само да га треба додати, јер овде недостају и многа друга презимена, која се по потреби и по захтеву корисника накнадно уписују.

   Презиме је настало од мушког имена Гојко, а игром случаја знам једну жену која се такође презива Гојкић, али то је једино што о њој знам. И наравно, и она је пореклом из Јагодњака.

 2. Lazar Gojgic

  Postovanje..
  Moj otac,deda i pradeda su se rodili u selu Gostilje,opstina Cajetina na Zlatiboru..Deda Radovan je imao jednog brata Radmila i 3 sestre..Otac mu se zvao Miladin i znam za njegovog jednog brata Ostoju koji je bio u Austriji u zarobljenistvu u 2.svetskom ratu i on je umro pre 3 godine ovde u Konaticama,Opstina Obrenovac gde se doselio pa je za njim posao i moj Deda Radovan..Deda se 1961.godine doselio u Konatice sa sinom Milutinom koji je tada imao 3 godine a cerku Milenu je dobio ovde posle 2 godine.Ostoja je bio najstariji u Konaticama dugo vremena..On ima sina Miletu koji zivi ovde i cerku Milinu udatu u Drazevac.Moj otac Milutin ima mene,Lazara rodjenog 1988.godine i Cerku Jelenu rodjenu 1985..Voleo bih jos da saznam o poreklu Gojgica i o tome odakle su dosli…

 3. Младен Гајић

  Поштовани,
  било би заиста користно када би сте навели и крсну славу…Гојгића.