Poreklo prezimena Gojgić

15. februar 2012.

komentara: 5

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Moj otac je rodjen u selu Jagodnjak u okolini Osjeka. Naravno selo je bilo nekad srpsko.Naseg prezimena nema ni u Hrvatskoj arhivi, ali me cudi da ga nema ni kod Vas. Podataka blizih nemam sem da smo doseljenici iz Crne Gore.

    • Defendor

      Pa nije baš da tamo više nema Srba. Jagodnjak je jedno od retkih sela u Hrvatskoj gde se još uči srpski jezik i gde se Srbi još uvek nešto pitaju.

      To što vašeg prezimena nema znači samo da ga treba dodati, jer ovde nedostaju i mnoga druga prezimena, koja se po potrebi i po zahtevu korisnika naknadno upisuju.

      Prezime je nastalo od muškog imena Gojko, a igrom slučaja znam jednu ženu koja se takođe preziva Gojkić, ali to je jedino što o njoj znam. I naravno, i ona je poreklom iz Jagodnjaka.

  2. Lazar Gojgic

    Postovanje..
    Moj otac,deda i pradeda su se rodili u selu Gostilje,opstina Cajetina na Zlatiboru..Deda Radovan je imao jednog brata Radmila i 3 sestre..Otac mu se zvao Miladin i znam za njegovog jednog brata Ostoju koji je bio u Austriji u zarobljenistvu u 2.svetskom ratu i on je umro pre 3 godine ovde u Konaticama,Opstina Obrenovac gde se doselio pa je za njim posao i moj Deda Radovan..Deda se 1961.godine doselio u Konatice sa sinom Milutinom koji je tada imao 3 godine a cerku Milenu je dobio ovde posle 2 godine.Ostoja je bio najstariji u Konaticama dugo vremena..On ima sina Miletu koji zivi ovde i cerku Milinu udatu u Drazevac.Moj otac Milutin ima mene,Lazara rodjenog 1988.godine i Cerku Jelenu rodjenu 1985..Voleo bih jos da saznam o poreklu Gojgica i o tome odakle su dosli…

  3. Mladen Gajić

    Poštovani,
    bilo bi zaista koristno kada bi ste naveli i krsnu slavu…Gojgića.