Порекло презимена Вулетић

14. фебруара 2012.

коментара: 40

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вулетић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Лимљани, Вирпазар, Црна Гора

Крсна слава: Зачеће Претечино

Контакт:
_________________________

Вулетић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Вулетић

Хаплогрупа: J2b род Годијеља

Порекло: Медак, Лика

Крсна слава: Ђурђевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (40)

Одговорите

40 коментара

 1. Zoran Vuletić

  I ja sam poreklom iz Gornjeg Sokolova sa Manjace opstina Kljuc. I svi smo gore Vuletici potekli od Jove Vuletica koji je imao sina Milu a Mile je imo tri sina od kojih su se razgranali Vuletici. Potomci Tese su bliski rodjaci i imali smo nadimak Tejnovici. E sad da je jos saznati odakle.je tacno doso Jovo Vuletic bio bi jako zanimljiv podatak.

  Pozdrav

  ZORAN VULETIC
  Slovenija

 2. Jana vuletic

  Vuletici su iz Srema

 3. Andjelija

  Pozdrav, i moj tata je sa Korduna, Krstinja, opstina Vojnić. 1975 se sa roditeljima doselio u Vršac, gde ima još Vuletica, svi su sa Korduna, i ovde u Vršcu smo svi u srodstvu, slavimo svetog Vasilija Velikog.

 4. Radoslav Vuletic

  Mi smo Vuletici iz Sela Cuce kod cetinja oko 1700 dosli u Lacarak-Srem..
  Pravoslavci Slavimo Sv.Vasilija
  Potekli smo od Cvetina I Jele Vuletic koliko znam moj pradeda i prababa slabo znamo jel su streljani 1941 u Jasenocu.Slabo znamo jel su tada moj deda i njegovi braca i sestre imali izmedju 5 i 10 godina kad su ostali bez sirocad..Baba koja je meni to sve rekla i podigla me je dedina koja je ziva i dan danas 87 godina..Sreo sam sam jednog Cucica iz Sela Cuce,Radili smo zajedno slucanjno on mi je potvrdio pricu o plemenima kod Cetinja iskljucivo Cucici i Vuletici neki rodbina neki ne..Delimo se po slavama i regiji meni logicno ali moramo imati nesto zajednicko osim prezimena,mada smo menjali se selili se ali evo lepo je da podelimo informacije mada sve se vrti oko 1700 pa malo po malo valjda cemo sazanti sto vise..Hvala svima i pozdrav za sve Vuletice gde god bili i ko god bili!
  Radoslav Vuletic
  Sasinci- Sid-Engleska

 5. Ana Vuletic

  Pozdrav moji su takoder Vuletici katolici, ali s Pecine(selo u blizini Popova polja)imalo nas je nekoliko kuca ali nismo krvno vezani. Slavimo sv.Iliju cijelo selo,ali to nismo isprva vec smo sv.Nikolu takoder ako se dobro sjecam sto mi je teta pokojna pricala.

 6. Ana Vuletic

  Pozdrav, moji su Vuletici iz Popova selo Pecina ima nas nekoliko kuca, nismo krvno povezani. Slavimo sv.Iliju, ali po rijecima tete prije smo sv.Nikolu.

 7. Gordana

  Poštovani Vuletići,
  to je moje devojačko prezime. Moj deda je živeo na Kosovu kod Podujeva, u selu Revuće. Oženjen je bio mojom babom Ratomirkom.Deda je preminuo 1984.g. i tamo je sahranjan. Po njihovoj priči iselili su se iz Crne Gore zbog svadje oko neke međe. Takođe, nisu se tad tako prezivali, već su prezime dobili po mom pradedi Vuletu- Vuletić. Moja dalja rodjaka koja sad živi u Americi se u Crnoj Gori raspitivala o familiji i saznala da su iz naše loze Vuletići živeli kod Berana, dakle Limljani (G2 a rod A). Kad su slavili slavu moja pokojna baba je govorila da slave Sv Minu, koji je u isti dan 24.11. kad i Sv Mrata (sneg na vrata). Tako da ostatak Vuletica zapravo slavi Mratindan. Iz priče sam saznala da su pri seobi promenili i slavu, tako da to nije izvorna već je zabeleženo u crkvi u CG…da je “prava” slava Sv Đorđe 6. maj. Samo bih dodala porodično stablo za koje ja zasigurno znam..Dakle, deda Vladimir, sinovi Dragoslav, Zoran, Vojislav (moj otac), i Vlastimir. Dragoslav ima ćerku Biljanu, sinove Aleksandra i Ivana. Zoran ćerku Kupinu, sina Radeta. Vojislav ćerku Gordanu (mene) i sina Gorana. Vlasimir ćerku Marinu i sina Aleksandra.
  Ako neko ima nove informacije neka bude od pomoći i napiše. Hvala unapred.