Порекло презимена Вулетић

14. фебруар 2012.

коментара: 48

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вулетић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Лимљани, Вирпазар, Црна Гора

Крсна слава: Зачеће Претечино

Контакт:
_________________________

Вулетић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Вулетић

Хаплогрупа: J2b род Годијеља

Порекло: Медак, Лика

Крсна слава: Ђурђевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (48)

Одговорите

48 коментара

  1. pahita

    Moje devojacko prezime je Vuletic,deda mi je iz sela Murino,opstina Andrijevica,CG.Vidim da ovde ne stoji koja je krsna slava,sto je i logicno…deka je voleo Tita:) Ali,dobro je poznato da je krsna slava Vuletica,Sv.Arhangel Mihajlo.Baba je od Culafica..poz

  2. Nebojša Babić

    U Crnoj Gori ima Vuletića na više mesta, i to nesrodnih. Evo i knjige braće Miljanića o prezimenima u CG:

    Vuletić, ogranak Jovanovića, iz Pješivaca, prešli u Kujavu (Bjelopavlići). Od njih su: Ivanović u južnoj Srbiji; Nikšić; Pobori (Budva), iz Stare Crne Gore; iz Herceg-Novog odseljeni u Mijoniće (Trebinje); Cetinje; Paštrovići; a tamo iz Kešeljeva (Grude), Tuzi; Baošići, Herceg-Novi; Podgorica, doselili su se iz Zete; Bare (Baruštica) – Kragujevačka, iz Baruštice sa područja Pipera; Piperi, grana Ljumovića – Djurovića. Jedni su se preselili u Golubovce i Ponare (Zeta), i od njih su u Žabljaku (Skadarsko jezero), gdje su jedni i iz Mataguža; Burgović, Golubovci i Mataguži (Zeta). Doselili su se iz Prifti Grida (Skadar), porijeklom su iz Perkova Dola (Velestovo), Cetinje; Komani, grana Radulovića; Limljani, Mudžnja i Gluhi Do (Crmnica), porijeklom su iz Zete; Dupilo (Crmnica), porijeklom su iz Vasojevića; Grab u Cucama (Cetinje), zvani: Grabljanin. Oni su potomci Miždraga, ka, srodnici Bajkovića. Od njih su u Orahovici (Risan), a drugi su se preselili u toplički kraj (južna Srbija); ogranak Vulovića, od Cetinja, preselili se u Pavino Polje (Bijelo Polje), pa u Novi Pazar; Kulizići (Mojkovac); Gornje Polimlje; Laćan kod Veljeg Ostosa (Primorska krajina).

    Da barem uz onog G2a Vuletića imamo bar još neki podatak…

  3. Nebojša Babić

    Pahita,
    ako je vaš djed Vuletić iz Murine, a slave Arandjelov-dan, prvi zaključak bi bio da ste od Vasojevića. Medjutim, ja nisam nigde video da medju vasojevićkim rodovima ima prezime Vuletić. U Gornjem Polimlju ima dosta doseljenika iz drugih brdski plemena, a naročito iz Pipera. S obzirom da je Arandjelov-dan i piperska slava, nije isključeno da su vaši Vuletići Piperi (“grana Ljumovića – Djurovića”).

  4. svetlana

    VULETIĆA ima na Kosovu, u okolini Kraljeva slave sv.Nikolu….

  5. svetozar vuletic

    Ja sam iz Hrvatske sa Korduna iz Perjasicke Kuzme i slava mi je 14.januar Sv. Vasilije i ima nas tu dosta Vuletica a ima ih i u Zrinjevcu na Kordunu i oni slave Sv. Nikolu. A sta je sa Vuleticima iz Imotskog i Sinja?

  6. Vesna Vuletic

    Na zalost, nemam zivih Vuletica koji znaju citavu pricu o mojim precima. Bila bih neizmerno zahvalna ako bih saznala bilo sta vise od onoga sto mi je otac ispricao pre svoje smrti. Evo koliko ja znam: moj deda Nikola je rodjen negde kod Rijeke Crnojevica. Njegovi preci su bili iz plemena Pipera. Slavimo Sv. Arandjela. Deda je zasigurno imao dvojicu brace od kojih je jedan otisao u Zagreb, a drugi u Ameriku. O njihovim zivotima i eventualnim naslednicima ne znamo nista.
    Moj suprug je takodje Vuletic ali iz Slavonije.

  7. Ivan Vuletic

    Mozemo ovde da se svi vuletici dopisujemo preko maila pa ce mo dodci do resenja

  8. Koviljka

    Moji preci, porodicno stablo i istorija koja se dogadjala pre mene je nesto sto me je oduvek zanimalo i veoma mi je drago da sam pronasla ovu stranicu. Ispitivala sam babu i dedu i otkrila sam mnogo znacajnih informacija i napomenucu par imena, pa ako uocite neko poznatno, javite mi. Mozda neko od nas ima istog pretka, sto nije nemoguce jer se porodicno stablo haoticno grana kroz decenije ili vekove.. Srecom, moj deda se takodje interesovao za iste stvari kao ja, pa je ispitivao svog tatu i dedu kao mali i sacuvao hartije na kojima je zapisao imena svojih predaka. Ako su se price kroz kolena prenela istinito i tacno, postojao je jedan Jovo Vuletic koji je ziveo u Crnoj Gori i preselio se u Bosnu u mesto Kljuc. Njegov sin je bio Mile Vuletic, a njegov sin Teso cija je zena bila Milica. Oni donose na svet mog pradedu, Nikolu Vuletica koji zajedno sa Miljom Vuletic stvara mog dedu Dusana Vuletica. Dusan Vuletic se ozenio Koviljkom Vuletic(to joj je i devojacko prezime) i dobijaju nekoliko dece od kojih je tu i moj otac, Dane Vuletic. Ovo su svi podaci koje imam, moji preci su imali sigurno jos dece ali ja imam podatke samo o direktnom mom nastanku. Ako neko ima nesto sto ce prosiriti moju pricu neka odgovori ovde ili a moj email 😀 [email protected]

  9. Milorad Vuletić

    Moje ime je Milorad Vuletić, otac mi je iz sela Drenovac kod Šapca, Mačva. Slavimo Nikoljdan, u selu smo nastanjeni pre 1800-e.