Порекло презимена Вукић

14. фебруар 2012.

коментара: 48

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУКИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вукић

Хаплогрупа: E1b род Орловића

Порекло: Сански Мост, Босна и Херцеговина

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (48)

Одговорите

48 коментара

  1. Војислав Ананић

    ВУКИЋ (к). у Трнчини и Равном (Попово). Старином су из Трнчине, одакле су давно доселили у Равно. Раније су се звали Размиловићи. Славили су Никољдан (84:159,168),

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  2. Vlada

    Moja baba po ocu vodi poreklo od Vukica selo Donje Suhotno kraj Aleksinca takodje slava sv.Jovan Krstitelj od oca Budimira

  3. Danilo vukic

    Pozdrav svim vukicima mozeli neko poslati poreklo vukica. Mi smo inace iz metohije,koji su se naselili iz crne gore u djakovicu (kim) krsna slava sv. Andrej 13 decembar.

  4. darko

    pozdrav Vukicima.. poreklo mi vodi iz sela Lilic,opstina Srbac, rep.Srpska.. za dalje neznam od pramdede.. lepo bi bilo saznati..

  5. Lela

    I ja bih bila zahvalna za poreklo 🍀
    Hvala od srca 💗
    Inace smo ziveli ma Baniji 🤗
    [email protected]
    Hvalaaaa

  6. Tatjana

    Поздрав свим Вукићима. Хвала свима на информацијама. Ја сам Вукићева из Госпођинаца. Ако може неко да ми пошаље више информација одакле сви потичемо и ако потичемо са Косова и Метохије, од Васојевића, да ми пошаље више детаља… Хвала пуно. [email protected]

  7. D.

    Sve pocinje u Crnoj Gori, od Vuka Vasojevica koji menja prezime i prvi je Vukic.
    Potom se sele ka severu te naseljavaju danasnje delove Dalmacije, Bosne, Kosova i Vojvodine.

    • Živan Vukić

      Po saznanjima koje sam do sada sam prikupio ja sam 5-a generacija, a moja deca 6-a generacija Vukića koja je nastanjena u Kikindi ( Banat ). Najstariji je Vukašin, sa braćom Vladom i Vasom Vukašin je rodjen 1854 god, a po pričanju mog dede koga pamtim, mi Vukići smo poreklom iz Crne gore i u Banat smo došli u drugoj polovini 18-og veka. Krsna slava nam je Sveti Nikola.
      Za dublje traženje porekla treba mnogo više vremena i strpljenja no što ga sada imam, pa to planiram za penzionerske dane .
      ako ovo nekome moze da pomogne, ili ako ima neka saznanja koja bi meni mogla pomoći, možemo se kontaktirati. [email protected]

  8. Djordje Vukic

    Koliko su meni dede prenel. Ja imam porodičnu lozu 5 kolena unazad. Moji su iz Sela Dabar. Tačnije dabarsko vrelo. Slavim Časne Verige apostola Petra. Iz Dabra smo se spustili u Sanski Most. Bliže gradu i Podlug. I tu je većina mojih. Neki su skoro mirisala u Srem Kupinovo i naravno Beograd. Koliko je meni poznato svi Vukici su iz Crne Gore. I Koliko sam pratio postoje neka 4 pravca prvih migracija. To je Dalmacija, Zap. Bosna, Hercegovina i okolin Niša jugoistočne Srbija. U Vojvodinu su verovatno posle kolonizovani iz ovih krajeva. Nažalost u Dalmaciji su naša braća izdali veru i prešli u papince.

    • Branislav

      I moj djed je iz sela Dabar, nakon II sv. Rata doseljava se u Novu Topolu kod Gradiske. Dosta Vukica je stradalo 41. u ustaskim pokoljima, moj djed je tada izgubio 3 brata… u svakom slucaju nas Vukica koji slavimo Verige nema puno, i sasvim sigurno smo u srodstvu. Pozdrav!

      • Gordana

        I moj deda Zdravko je iz Dabra, sa svojom majkom i bracom i sestrama su 1946. kolonizovani u Vojvodinu, selo Bač. Slave Blagočasne Verige. Ima muške potomke koji su nastavili slaviti Krsnu Slavu. Pozdravljam!

  9. Ivan Vukic

    Moj deda se posle rata doselio u Aranđelovac(ja živim u Mladenovcu) iz sela Dabar… Vukic Simo i znam samo iz ocevih priča jer deda nije pričao o ratu da mu se otac zvao Djuro i da su slavili Časne Verige….. ne znam ni kako mi se baba zove, ni pradeda…. NIŠTA… Bio bih zahvalan na bilo kojoj informacije… HVALA

  10. Andrija Vukic

    Pozdrav moji su iz Nisa inace poreklo familije je iz Andrijevice. Doselili su se u Nis pre pocetka prvog svetskog rata.