Порекло презимена Вучић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ВУЧИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Вучић Хаплогрупа: I2a Порекло: Мостар, Херцеговина Крсна слава: католик Контакт: _____________________ [toggle title="ТЕСТИРАНИ ВУЧИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Вучић Хаплогрупа: I2a Порекло: Мостар, Херцеговина Крсна слава: католик Контакт: _____________________ Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Вучић

Порекло презимена Вучић

ТЕСТИРАНИ ВУЧИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Вучић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Мостар, Херцеговина

Крсна слава: католик

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (5)

 • Милодан

  Фамилије-презимена Вучић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића „Белица“.

  -Јовац (Доњи)
  -Ивковачки Прњавор
  -Беочић
  -Ракитово

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Вучић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Нови Аџибеговац (Ново Село), уз Јовањце
  -Нови Аџибеговац (Ново Село), уз Никољце
  -Бадњевац
  -Брзан
  -Марковац

  Одговори
 • Anja

  Postovani,prezime mi je Vucic. Ali nije oduvek bilo tako. Zbog krvne osvete u kojoj su ubili popa u Crnoj Gori moji preci, dva brata, su pobegli u selo Vraka u Albaniji,tu su promenili prezime u Vucic,da bi se kasnije vratili u Crnu Goru.Jedan od ta dva brata se zvao Vuk,prezime je bilo na P ali ne znam koje..Inace sam rod sa Senicima,Martinovicima…slavim krsnu slavu SVETI VRACI KOZMA I DAMJAN 14. Novembra… hvala unapred!!!

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ВУЧИЋ (п,к). Вучићи (п), у Зијемљу (Мостар) и Равчићима (Бијело Поље, Мостар). У Равчиће су доселили из Љубомира (Требиње), а у Зијемља из Равчића. Славе Никољдан (59:235,247). Некада су живјели и у Дврсници (Попово). Према једној причи, двојица Вучића (Марко и Перо) пластили су сијено на Царинама код Драчева и слагали у снопове. Наишао паша на коњу и упитао: „Чије је то, Влаше? – Моје и твоје, свијетли пашо” – одговори Перо. „А, аферим, синак! – додаде паша, а затим се обрати Марку: „А шта ти рече? Моје више ничије!“ – одбруси му Марко. Паша потегну сабљу, а Марко бјежи око стогова. Кад је видио да ће га сустићи и посјећи, Марко се окрену, замахну косом и прекоси пашу на двије поле. Послије овога Перо је побјегао у Далмацију, а по Марка дођоше дванаест заптија, и Турци им „дигоше чаире у Царинама” (84:165). Вучићи (к). у Пробоју и Радишићима (Љубушки) и Љутом Доцу (Широки Бријег). У ова мјеста доселили су из Блатнице у Броћну, гдје се спомињу 1743. и 1768. године (59:295.297: 189:32).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Djordje

  Anja, Vučići u Vraki su iz Dračevice, pleme Šestani, pa su jedno vreme nosili prezime Šestan ,po plemenu odakle su došli u Vraku, pa su se vratili na staro prezime Vučić. Zadnja koja je živela u Dračevici je Anđa Vučić, umrla pre 25-30 godina, a brat Božo je živeo u Sutomore . Ovi Vučići su u Majdanpek, Beograd, Železnik….

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top