Верић

14. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Sinisa

  Veric. Slavimo svetog Kozmu i Damjana 14. novembar. Vecina prezimena je iz sadasnjeg Knezeva, bivsi Skender Vakuf u Republici Srpskoj

  • Срђан

   Презимењак, највјероватније да смо ми Верићи са Космета заправо, има нас у Србији на Космету негдје око 500 (Албанци, исламске вјероисповијести), исто тако има нас и у Хрватској у Славонији, код Жупање (хрвати, католичке вјероисповијести), а код Бања Луке има село Верићи, у којем међутим не живе Верићи, а ја живим у Котор-Варошу, православни Србин, па смо вјероватно род

 2. Драган Верић

  Поштовани уредници странице ,Презимењаци (Браћо)и остали читаоци хтио бих прокоментарисат тачније покушати допринети колико је могуће на тему порекла презимена “ВЕРИЋ”. О нашем презимену се мало зна или бар ја не знам довољно .Успео сам да пронађем податак да потичемо из Србије тачније са Косова и Метохије ,гдје се налази такође село Верић истоимено као и у Републици Српској,што говори да су наши преци вјероватно бјежећи од турског или албанског зла пребјегли у Босну да сачувају веру језик писмо и наравно нашу заједничку Крсну Славу ,СВЕТЕ ВРАЧЕ КОЗМУ И ДАМЈАНА. Село Верић или Veriq (како данас пишу на жалост)се налази на подручју Пећког округа општина Исток Косово и Метохија Србија.Вјероватно се радило о мањем племену чим нема толико података бар записаних.

 3. Драган Верић

  Поштовани уредници странице ,Презимењаци (Браћо)и остали читаоци хтио бих прокоментарисат тачније покушати допринети колико је могуће на тему порекла презимена “ВЕРИЋ”. О нашем презимену се мало зна или бар ја не знам довољно .Успео сам да пронађем податак да потичемо из Србије тачније са Косова и Метохије ,гдје се налази такође село Верић истоимено као и у Републици Српској,што говори да су наши преци вјероватно бјежећи од турског или албанског зла пребјегли у Босну да сачувају веру језик писмо и наравно нашу заједничку Крсну Славу ,СВЕТЕ ВРАЧЕ КОЗМУ И ДАМЈАНА. Село Верић или Veriq (како данас пишу на жалост)се налази на подручју Пећког округа општина Исток .Вјероватно се радило о мањем племену чим нема толико података бар записаних.