Порекло презимена Балаћ Reviewed by Momizat on . Презиме Балаћ се појављује у Херцеговини и Лици. Према књизи "Херцеговачка презимена" Риста Милићевића, Балаћи из Мостара су огранак старе породице Кукавичић из Презиме Балаћ се појављује у Херцеговини и Лици. Према књизи "Херцеговачка презимена" Риста Милићевића, Балаћи из Мостара су огранак старе породице Кукавичић из Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Балаћ

Порекло презимена Балаћ

Презиме Балаћ се појављује у Херцеговини и Лици.

Према књизи „Херцеговачка презимена“ Риста Милићевића, Балаћи из Мостара су огранак старе породице Кукавичић из Волујца код Требиња, а даљом старином потичу од породице Ђурђевић из Конавала. Презиме Балаћ је заправо надимак за њихове претке.

Један огранак ове требињске породице одселио је у Лику и настанио се у селу Мекињар.

КРСНА СЛАВА:

ПОЗНАТИ:

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (2)

  • Војислав Ананић

    БАЛАЋ (п), у Мостару, Огранак су старе породице Кукавичић из Волујца код Требиња, а даљом старином од породице Ђурђевић из Конавала. Презиме Балаћ је заправо надимак за њихове претке. Један огранак ове требињске породице одселио је у Лику и настанио се у насељу Мекињари, а други у Мостару. (Погледати податке о презимену Кукавичић).

    Извор: РИСТО МИЛИЋЕВИЋ – ХЕРЦЕГОВАЧКА ПРЕЗИМЕНА, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top