Бељин

12. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. zlatica beljin

  Moja porodica Beljin potiče iz sela Izbište, nadomak Vršca. Slavimo sv.Jovana. Moj otac zvao se Bogica, deda Borivoje,pradeda Vladimir i njegov otac Pavle. Svi su rođeni u Izbištu. U nekom tekstu koji se bavi poreklom srpskih porodica u Vojvodini pročitala sam da su Beljinovi došli sa patrijarhom Čarnojevićem i privremeno se zaustavili oko sadašnje Bijeljine, a onda nastavili put Vojvodine. Jedan broj je ostao u blizini današnjeg Šapca gde postoji selo Beljin. Koliko mi je poznato, Beljinovih ima u Novoj Pazovi, Žablju, Titelu i njviše u Vršcu i okolini.
  Ako neko zna nešto više, volela bih da saznam.

 2. Milan

  Selo Golubinci,opstina Stara Pazova!Ima oko 30 porodica!

 3. Jasmina Ilćešin

  Moje devojačko prezime je Beljin, otac je imao stričeve u Golubincima. Postoji nešto nerazjašnjeno,naime neki stričevi se prezivaju Beljić a neki Beljin. Ima čak slučaj gde je otac Beljić a sin mu je Beljin. Naša krsna slava je Sv. Nikola

  • Srdjan

   Da, u Golubincima ima još uvek dosta nas Beljina, mada su se mladi naraštaji raštrkali po većim gradovima i belon svetu.
   Beljin/Beljić, bukvalno vode isto poreklo, ssmo su neke porodice ‘50ih iz nekog rsxloga umesto “in” dodale “ić”, valjda da bude u duhu prezimens Srpskog naroda. Moja krsna Slava je Sv. Nikola, kaoni kod velike većine preximenjaka.
   Pozdrav svim Beljinima 🙂