Poreklo prezimena Arsenijević

10. februar 2012.

komentara: 36

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (36)

Odgovorite

36 komentara

  1. Familije-prezimena Arsenijević po mestima življenja i Kolubari i Podgorini. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Kolubara i Podgorina“, prvo izdanje 1907. godine, najnovije izdanje 2011. godine – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Arsenijević, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih sela.

    -Jajčić-1
    -Jajčić-2
    -Leskovice
    -Donji Mušić
    -Pepeljevac
    -Popadić
    -Slavkovica

  2. Porodice-familiji u Šumadijskoj Kolubari, Arsenijević. Prema knjizi Petra Ž. Petrovića „Šumadijska Kolubara“, prvo izdanje 1939. godine, drugo izdanje 1949. godine, najnovije izdanje 2011. godine u sastavu knjige „Šumadija i Šumadijska Kolubara“ – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Arsenijević – odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta, koji su postavljeni ili će biti uskoro postavljeni.

    -Progoreoci
    -Draževac
    -Arapovac
    -Vreoci
    -Guncate
    -Lazarevac
    -Mirosaljci
    -Šušnjar

  3. Natasa

    Moji preci su Arsenijevici iz sela Slavkovica kod Ljiga.
    Krsna slava je Djurdjic a preslava Trojce.

  4. Dušan Arsenijević

    Znam jedino da mi je familija živela u Progoreocima na belim obalama pa molim one koji znaju nešto više da mi to saopšte ja živim u Topoli otac Života zvani Bule rođen 1930 umro 1978

  5. Darko Arsenijević

    Meni je poreklo selo Vlaški Do, kod Smederevske Palanke. Tamo ima dosta Arsenijevića i krsna slava je Đurđevdan. Prema internom istraživanju, preci su se pre Prvog Svetskog rata doselili sa prostora Kosovske Vitine. Najdalje dokle se došlo u istraživanju je 1860. godina i prostor Uroševca.

  6. Nebojša Arseniejvić

    Pozdrav svim Arsenijevićima. Iz Gornjeg Krnjina sam, kod Leposavića, Kosovo. Odatle mi je porodica, krsna slava je Nikoljdan. Pozdrav

  7. Danijel Arsenijević

    Pozdrav svima!
    Ja imam muku da sa sigurnošću ne znam odakle su moji došli…zna se da je samo negde iz Crne Gore, valjda područje Crmnice.

    Nas ima samo jedna kuća u Deževi kod Novog Pazara i svalimo Sv. Nikolu, preslava je letnji Nikoljdan 22. maja. Tu se najstariji doeslio nege oko 1850.

    Ako neko ima neku inforrmaciju koja bi mi pomogla neka pise na [email protected]
    Pozdrav

    • Slobodan Bance Arsenijevic

      Mi Arsenijevici zivimo u Selu Igros opstina Brus i ima nas samo jedno domacinstvo.
      Odakle se nas predak oko 1880 ili koju godinu ranije doselio mi neznamo tacno? Samo sam zapamtio od mog dede koji je vec u Igrosu rodjen 1911 daje njegov deda navodmo u Igros dosao iz okoline Sabca usta ja nebih mogao da poverujem ali ostaje do daljnjega tako. Citajuci sad gore ove tekstove recimo podudaramose sa Arsenijevicima iz Krnjina Slava Sv.Nikola a preslava Nikoljdan drugo Leposavic je sa jedne a mi sa druge strane Kopaonika pa eto logike.jos akosu im medjasi Popovici kao nama jel postoji beseda od mog dede daje njegov deda u Igros doselio zajedno sa nekim Popovicem eto razloga za novo otkrice odakle mi poticemo. Inace u Bruskoj opstini ima samo jos jedna famiija Arsenijevica u selu Grasevci ali tosu nasi odeljaci i tjhe to.

  8. Olga Arsenijevic Anđić

    Poštočvani,

    Poticem iz Andrijevice, varošice na sjeveroistoku Crne Gore. u Andrijevici ima tri porodice Arsenijevića i jedna u Beranama. Slavimo Aranđelovdan. Pozdrav

  9. Aleksandar

    Moja familija Arsenijevic je rodom iz belog polja kod Peći,doselili su se u Desimirovac kod Kragujevca 1963..Doselila se jedna porodica moj pradeda Blagoje Arsenijevic i prababa Dusanka sa 5-oro dece……

  10. Nebojša Arsenijević

    Mi smo iz sela Dobrača kod Kragujevca. Doselili smo se iz Vasojevića. Tad smo se prezivali Belobrk. Pa Jovančić. Pa Arsenijević. Slavimo Đurđic.