Порекло презимена Арсенијевић

10. фебруар 2012.

коментара: 36

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (36)

Одговорите

36 коментара

  1. Фамилије-презимена Арсенијевић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Арсенијевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих села.

    -Јајчић-1
    -Јајчић-2
    -Лесковице
    -Доњи Мушић
    -Пепељевац
    -Попадић
    -Славковица

  2. Породице-фамилији у Шумадијској Колубари, Арсенијевић. Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Арсенијевић – одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места, који су постављени или ће бити ускоро постављени.

    -Прогореоци
    -Дражевац
    -Араповац
    -Вреоци
    -Гунцате
    -Лазаревац
    -Миросаљци
    -Шушњар

  3. Natasa

    Moji preci su Arsenijevici iz sela Slavkovica kod Ljiga.
    Krsna slava je Djurdjic a preslava Trojce.

  4. Душан Арсенијевић

    Znam jedino da mi je familija živela u Progoreocima na belim obalama pa molim one koji znaju nešto više da mi to saopšte ja živim u Topoli otac Života zvani Bule rođen 1930 umro 1978

  5. Дарко Арсенијевић

    Мени је порекло село Влашки До, код Смедеревске Паланке. Тамо има доста Арсенијевића и крсна слава је Ђурђевдан. Према интерном истраживању, преци су се пре Првог Светског рата доселили са простора Косовске Витине. Најдаље докле се дошло у истраживању је 1860. година и простор Урошевца.

  6. Небојша Арсениејвић

    Поздрав свим Арсенијевићима. Из Горњег Крњина сам, код Лепосавића, Косово. Одатле ми је породица, крсна слава је Никољдан. Поздрав

  7. Danijel Arsenijević

    Pozdrav svima!
    Ja imam muku da sa sigurnošću ne znam odakle su moji došli…zna se da je samo negde iz Crne Gore, valjda područje Crmnice.

    Nas ima samo jedna kuća u Deževi kod Novog Pazara i svalimo Sv. Nikolu, preslava je letnji Nikoljdan 22. maja. Tu se najstariji doeslio nege oko 1850.

    Ako neko ima neku inforrmaciju koja bi mi pomogla neka pise na [email protected]
    Pozdrav

    • Slobodan Bance Arsenijevic

      Mi Arsenijevici zivimo u Selu Igros opstina Brus i ima nas samo jedno domacinstvo.
      Odakle se nas predak oko 1880 ili koju godinu ranije doselio mi neznamo tacno? Samo sam zapamtio od mog dede koji je vec u Igrosu rodjen 1911 daje njegov deda navodmo u Igros dosao iz okoline Sabca usta ja nebih mogao da poverujem ali ostaje do daljnjega tako. Citajuci sad gore ove tekstove recimo podudaramose sa Arsenijevicima iz Krnjina Slava Sv.Nikola a preslava Nikoljdan drugo Leposavic je sa jedne a mi sa druge strane Kopaonika pa eto logike.jos akosu im medjasi Popovici kao nama jel postoji beseda od mog dede daje njegov deda u Igros doselio zajedno sa nekim Popovicem eto razloga za novo otkrice odakle mi poticemo. Inace u Bruskoj opstini ima samo jos jedna famiija Arsenijevica u selu Grasevci ali tosu nasi odeljaci i tjhe to.

  8. Olga Arsenijevic Anđić

    Poštočvani,

    Poticem iz Andrijevice, varošice na sjeveroistoku Crne Gore. u Andrijevici ima tri porodice Arsenijevića i jedna u Beranama. Slavimo Aranđelovdan. Pozdrav

  9. Aleksandar

    Moja familija Arsenijevic je rodom iz belog polja kod Peći,doselili su se u Desimirovac kod Kragujevca 1963..Doselila se jedna porodica moj pradeda Blagoje Arsenijevic i prababa Dusanka sa 5-oro dece……

  10. Небојша Арсенијевић

    Ми смо из села Добрача код Крагујевца. Доселили смо се из Васојевића. Тад смо се презивали Белобрк. Па Јованчић. Па Арсенијевић. Славимо Ђурђиц.