Poreklo prezimena Drakula

5. februar 2012.

komentara: 1

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

DRAKULE – DRAKULOVIĆI

(u Podgori)

Bogdan Radov Drakula iz Foče 1927. godine je došao kao kovač u selo Podgoru kod Žabljaka. Radio je kao kovač u firmi koja se bavila sječom i eksploatacijom šume. Bogdan se oženio od bratstva Stevovića iz Podgore, gdje je živio do pedesetih godina 20. vijeka, kada se sa porodicom preselio na Žabljak. Ima sina Rada.

Slave Ignjatijevdan.

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

 

____________________________

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. Branko Todorović

    Drakule se pominju Zakmuru (bivši Fočanski srez) početkom 20. veka. Za vreme Prvog svetskog rata iz Zakmura je odvedeno u Dobojski logor i stradalo najmanje četvoro Drakula. O njima postoji svedočanstvo sačuvano u Nepotpunom spisku žrtava Dobojskog logora, koji je sačinio Dušan Paravac, a koji od Drakula navodi sledeće: Milovan Drakul, Anđa Drakul, Vidoje Drakul i Lazar Drakul.