Порекло презимена Дракула

5. фебруара 2012.

коментара: 1

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

ДРАКУЛЕ – ДРАКУЛОВИЋИ

(у Подгори)

Богдан Радов Дракула из Фоче 1927. године је дошао као ковач у село Подгору код Жабљака. Радио је као ковач у фирми која се бавила сјечом и експлоатацијом шуме. Богдан се оженио од братства Стевовића из Подгоре, гдје је живио до педесетих година 20. вијека, када се са породицом преселио на Жабљак. Има сина Рада.

Славе Игњатијевдан.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

____________________________

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Бранко Тодоровић

    Дракуле се помињу Закмуру (бивши Фочански срез) почетком 20. века. За време Првог светског рата из Закмура је одведено у Добојски логор и страдало најмање четворо Дракула. О њима постоји сведочанство сачувано у Непотпуном списку жртава Добојског логора, који је сачинио Душан Паравац, а који од Дракула наводи следеће: Милован Дракул, Анђа Дракул, Видоје Дракул и Лазар Дракул.