Poreklo prezimena Milovanović

5. februar 2012.

komentara: 120

[toggle title=”TESTIRANI MILOVANOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milovanović

Haplogrupa: E1b rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Milovanović

Haplogrupa: J2b M205 rod Godijelja

Poreklo: Borač, Gruža, Srbija

Krsna slava: Aranđelovdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (120)

Odgovorite

120 komentara

  1. Milos Milovanovic

    Hvala puno Nebojsa… Pozdrav

  2. BELLA

    Molim vas za podatke o poreklu porodice Milovanović iz Sremske Rače (period od 1870-…) Slava : Sv.Arhanđel Mihail.

  3. Dušan Milovanović

    Molim podatke o poreklu porodice Milovanović iz sela Krnješevci , opština Stara Pazova . Slava :Jovanjdan .

  4. Milos

    Da li neko ima informaciju odakle poticu Milovanovici iz okoline Prokuplja ima nas poprilicno?Konkretno moj deda je iz sela Djusnica kod Beloljina (Prokuplje).Navodno pocetkom 20 veka postoji prica da su dosli iz Crne Gore…

    Hvala

    • Srecko Milovanovic

      Mislim da smo od jednog plemena…poreklo vucete iz Ibarskog Kolasina…pet brata je ostalo u Ibarskom kolasinu a dva se spustila Beloljin…

  5. Familije-prezimena Milovanović po mestima življenja. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Sokolska nahija“.

    -Donja Bukovica
    -Crnča
    -Rujevac
    -Leović
    -Dub (Burnazi)
    -Višesava
    -Jelovik
    -Rastište (Čelići)

  6. Milovanović

    Poštovani prezimenjaci,i ja sam Milovanović iz okolice Banjaluke.U ovom svom zivotu skoro da ne postoji opština u Srbiji,Bosni,Crnoj Gori u kojima sam bio a da ne postoje porodice Milovanović…..ono sto je zanimljivije je da nisu ništa jedni drugima u rodu,nemaju čak ni zajedničku krsnu slavu….naprimjer kada sam bio u jna samo u mojoj četi su bila trojica Milovanovića,dva iz Hrvatske i jedan iz Srbije a u kasarni nas je bilo desetak sto je bilo daleko više nego ostalih prezimenjaka.Razmisljajući o tom došao sam do zakljucka da Milovanovići ne vuku jedno porijeklo vec je to prezime nastalo od imena,nadimaka i sl….kao kao naprimjer Kovačevići….u mom kraju ima dosta Milovanovića za koje se predpostavlja da su došli iz hercegovine a u hercegovinu iz Crne gore a u CG sa Kosova ili ko zna odakle jer su svaki put imali druga prezimana :)….kod mene najviše Milovanovići slave Đurđevdan i Aranđelovdan ali ima i drugih slava…a raspitujući se i o njihovim slavama došao sam do zaključka da su i slave mjenjali pa na kraju da zaključim da je nemoguće znati porijeklo Milovanovića ali što na kraju i nije toliko bitno,jer je puno bitnije da ostanemo srbi i da se poštujemo i pomažemo bez obzira odakle smo i gdje živimo…..nas je sve manje a onih koji atakuju na nas je sve više.

    • Milovanovic

      Pozdrav, citam komentare pa cisto da vas pitam da li znate nesto o Milovanovicima iz Bistrice (Banja Luka), koji su se 1955. godine preselili u Čurug (Vojvodina).Slavimo Svetog Trifuna.

      Hvala u napred.

  7. Milovanovic

    Selo Veliki Šenj, kod Kragujevca. Selo je nastalo od četiti familije: Milovanović, Pavlović, Nedeljković i Radovanović, po četiri brata: Milovanu, Pavlu, Nedeljku i Radovanu. Sve četiri familije i danas postoje, i svi slave Svetog Kirila, što je u tim krajevima retka slava. Ne znam kako im se zvao otac i odakle su došli.

    • Nebojša Novaković

      Od navedenih prezimena u Velikom Šenju pronalazim samo Milovanoviće. Prema nekim podacima poreklom su iz okoline Sjenice, kao i glavnina stanovništva Velikog Šenja.

      Zanimljivo da u V. Šenju postoji porodica Radojević sa slavom Sv. Ćirilo. Imaju ogranke i u Dobrači, a poreklom su iz Morače. Kako je reč o retkoj slavi u ovom kraju, vrlo verovatno da ste istog porekla.

    • Ti Milovanovici verovatno vode poreklo kao i moji Đolovići od Mitrovića. Ono što je nama poznato Mitrovići su se doselili u selo Sase na Goliji. Bila su četiri brata Đole Milovan Jovko i Marko. Po imenima su dobivena i prezimena. Đolovići su se odselili u Toplicu – Kuršumliju, selo Dešiška a kasnije širom Srbije. Slavimo Svetog Kirila Slovenskog Ćirilovdan 27.februar, a kasnije Sv Alimpija i litiju Spasovdan.

  8. Familije-prezimana Milovanović, po mestima življenja. Prema knjizi Jovana Erdeljanoića „Donje Dragačevo“.

    -Tijanje
    -Dučalovići
    -Lučani
    -Rtari

  9. Familije-prezimena Milovanović, po mestima prebivališta. Prema knjizi Borivoja Drobnjakovića “Kosmaj”.

    -Vlaška
    -Velika Ivanča
    -Koraćica
    -Lisović
    -Manić
    -Ralja
    -Ranilović

  10. poreklo porodice milovanovi zubin potok

    poreklo porodice milovanovic zubin potok