Poreklo prezimena Dardić

4. februar 2012.

komentara: 5

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Branko Todorović

    Dardići su pravoslavni Srbi poreklom iz Zapadne Slavonije. Pedesetih godina prošlog veka najviše ih je bilo u mestu Peratovica (22) kod Grubišnog Polja. Danas ih tamo više nema, ali su se zadržali po okolnim mestima. Posle Drugog svetskog rata, a naročito tokom rata devedesetih, jedan deo ih je izbegao u Istočnu Slavoniju i Baranju, a jedan deo je izbegao i u Srbiju. Krsna slava im je Nikoljdan.

  2. Branislav

    Dardici pravoslavni Srbi iz sela Gornja Tramosnja, opština Sanski Most u Bosanskoj Krajini. Slave Svetog velikomucenika Pantelejmona( 09.avgust)

  3. dragan

    Tačno Branislave moji preci iz Gornje Tramošnje se doselili u donje karajzovce kod Nove Topole ali je moj deda to ispričao i slavimo Pantelejmona

  4. dardic

    Moji baba i deda dosli su u vojvodinu,selo Bac, posle II s.rata, iz sela pod Grmecom, ne znam tacno kog. Slavili su .Sv.Pantelejmona. Svi Dardici za koje znam, a da su iz Sanskog M. i okoline slave Sv Panelejmona.
    Devedesetih je bilo Dardica medju izbeglicama sa Papuka, Hrvatske.
    Danas Dardica u Srbiji i Bosni ima znatno vise nego pre 20,30god. (novi, mladi narastaji)….