Poreklo prezimena Stefanović

3. februar 2012.

komentara: 64

[toggle title=”TESTIRANI STEFANOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Stefanović

Haplogrupa: E1b rod Rajovića

Poreklo: Gornji Krnjin, Leposavić, Ibar, Srbija / starinom iz plemena Kuči

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (64)

Odgovorite

64 komentara

  1. Jelena

    Dobar dan,
    Interesuje me poreklo Stefanovica…pradeda Vukasin Stefanovic…
    Koliko se pamti nasa familija zivi u Ripnju ispod Avale…krsna slava sveti Luka
    Pozzz

    • Snjezana Bozic

      Postovana…moj otac Vukasin Stefanovic rođen je u Sevaricama Sabac 1939. Krsna slava sv Luka……zivio u Rijeci a zatim u Bg gdje je i umro…da li smo mi to u rodu

    • Stefanovic

      Zanima me poreklo Stefanovica(Stambolijci) iz Jelašnice selo kod Niša, slavimo Vavedenje Presvete Bogorodice.

  2. Petar

    Molio bih da me kontaktiraju Tanja iz Vranja i Miodrag, jer o njihovoj prici ima dosta poklapanja sa pricom iz moje familije. I moj pradeda je bio Stefanovic iz Trgovista a njegov otac ili deda dobio prezime po Stefanu. [email protected]

  3. Katarina

    Poštovani, zanima me poreklo prezimena Stefanović iz Prizrena, tata mi je pričao da je nama pravo prezime Radić, ali da ga je moj pradeda promenio u Stefanović, pradeda mi se zvao Andreja Stefanović, deda Danilo Stefanović. Stvarno bi mi značilo da saznam bilo šta o poreklu svog prezimena. Veliki pozdrav.

    • Katarina

      Zaboravih da napišem da nam je krsna slava Đurđic.

      • Aleksandar

        Moji Stefanovici vode poreklo iz Drača, Albanija, tada su se kako mi je deda rekao prezivali Živković, zbog krvne osvete se sele u Prizren i menjaju prezime u Stefanović, zatim u Peć i na kraju i Vučitrn, KiM. Krsna slava je Djurdjic. Mozda smo rodjaci…

        • Milan

          Poštovani,
          Da li neki ogranak vaše familija ima veza sa Sokobanjom?
          Ista nam je Krsna slava (Đurđic) i poreklo sa Kosova, ali ne znam ništa konkretno za taj period.
          Ono što znam je da mi je čukun-deda OGNJAN STEFANOVIĆ koji je rođen oko 1800. u okolini Sokobanje i imao verovatno braću Goluba i Đuru (Đoru) Stefanovića. Pominje se selo Sesalac gde su u početku živeli.
          Ognjanovi sinovi, Stevan, Miloš i Vučin (Vukan) dobili su po njemu prezime u OGNJANOVIĆ, a ja sam Stevanov praunuk. Danas Ognjanovi potomci žive u Nišu (od Stevanovog sina Petra), Sokobanji (od Stevanovog sina Gavrila (Gaje) Ognjanovića), Beogradu i ko zna još gde, ali ovo znam pouzdano.

  4. Sanja

    Moje prezime je Stefanovic, poreklo mog dede je iz Banata (danasnja Rumunija, selo Cenej, nedaleko od Temisvara). Nasa krsna Slava je Velika Gospojina (28.Avgust).
    Da li imate neke podatke da li Stefanovica ima u tom delu Vojvodine i da li su se tamo doselili tokom velikih seoba ili su mozda bili?
    Pozz Sanja

  5. Dragan

    Ja sam Dragan Stefanov iz Plocice kod Kovina i tu se nalazimo zadnjih tri veka pre moji preci su dosli u velikoj seobi u juzni banat iz okoline Gadjinog Hana tu su dosli iz Prizrena a tu su dosli iz okoline Leposavica verovatno su bili ratnici posto slavimo sv. Djurdjic.Direktnih rodjaka ima u Hrvatskoj i Australiji.

  6. Milica Maksimoviv rodjenja Stefanovic

    Poštovani,
    Otac pokojni se zvao Miodrag rodjen je u selu Plana kod paraćina ima dva brata najmlađi nažalost isto pokojni Sinisa i srednji još živ Milutin. Baba Nada ( neznam joj devojačko) i Deda Radomir Stefanovic, nažalost oboje već pokojni, krsna slava Sveti Nikola

  7. Andjela

    Dobar dan,
    Interesuje me poreklo prezimena Stefanovic.
    Pradeda Pavle/Paja Stefanovic ima 4 dece,
    Deda Slobodan Stefanovic….
    Poreklom su mislim iz Šapca krsna slava Sv.Nikola

  8. Vesna Momcilovic-Dojcinovic

    Moj pradeda Arsa i prababa Vasilija Vasa su Stefanović Okolina Crne Trave Bogićevi ili tako nesto. Zanima me poreklo i gde mogu detaljnije da se informisem

  9. Milutin Stefanović

    Poštovani,

    Moje ime je Milutin Stefanović iz Kragujevca, od oca Aleksandra, dede Tanasija, pradeda Milutina, čukundede Svetozara Stefanovića Industrijalca iz Kragujevca.

    Drugi brat Milutinov, Stevan je poreklom iz Beograda kao i Svetozar (otac) koji je zbog biznisa došao iz Beograda u Kragujevac oko 1900 godine.

    Pre Svetozar je rodjen u Beogradu 1856 godine, a potiče iz okoline Ivanjice iz plemena BUJOŠI, Otac je bio Stefan pa odatle Stefanović. Inače po predanju gosp. Dragan Bujošević direktor RTS potiče iz istog plemena.

    Slavimo Sv. Nikolu.

    Veliki pozdrav!