Порекло перзимена Станојевић

3. фебруар 2012.

коментара: 94

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ СТАНОЈЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Станојевић

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280

Порекло: Залазје, Сребреница, Република Српска

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (94)

Одговорите

94 коментара

  1. Вељко

    Здраво свима,
    Моја порекло је од Станојевића из села Црнузи, општина Прибој. Постоје две теорије, да смо постали од Васојевића из долине Лима и од Баја Пивљанина, који је имао два сина Станоја и Петра, од Станоја настали Станојевићи, од Петра-Пенезићи…Искрен да будем ништа детаљније не знам, а, и, у историсјким архивима не могу ништа подробније пронаћи како би бар имао неку основу за даље истраживање. Ако неко има неку значајнију информацију био бих му јако захвалан. Поздрав!

  2. Odlomak iz knjige o Pivljanima:

    U Polimlju i Potarju su Pivljani:

    Bajilovići [98]) u Vranovini, slave Sv. Jovana, Vasilijevići[99] u Orlju, slave Sv. Đorđija, Pivljani[100] u Krću, slave Sv. Arhangela, Pijevci[101] u Golešu i Slavotiću – slave Sv. Jovana, Pijuci u Kričku, muslimani, Puzi[102] (Rvi, Vlasonje, u Đurašićima, Toocima, Baricama, Babinama, Džurovu i Izbičnju – slave Sv. Nikolu, Stanojevići[103] u Crnuzi, Tešovići[104] u Ograđenici, slave Sv. Đorđija, Šalipuri[105] u Goleši, Toocima i Mažićima, ima ih u Srbiji, slave Sv. Jovana.

  3. Milko

    Zdravo, ja sam iz porodice Stanojević Is sela Jabuke u Banji kod Priboja, opština Pribij. Ovde su moji Stanojevići već 7-8 generacija. Ono šta znam je da se moj pradeda zvao Nikola a deda Miladin i da je to bila tradicija kroz nekoliko generacija, ta su se imena prenosila s kolena na koleno. Inače slavimo sv.Pantelejmona. Ne znamo kad smo došli ovde i odakle smo došli. Svaka informacija je dobrodošla.

    • Veljko

      Postovani Zorane,
      Ono sto sam uspeo da istrazim do sada. Bila su dva brata Filip i Bajo. Filip koliko je dece imao i koga, to ne znam. Znam da je Bajo imao tri sina, Stanisu, Nikolu i Lazara. Stanojevici iz Crnuga su Stanisini. Tvoji su preci Nikolini. Ako imas rodoslov do Nikole znacilo bi mi.

  4. Zoran Stanojevic

    Pozdrav Stanojevicima,
    moj pradeda je rodjen u Ivanju na Radan planini. slava nam je Arandjelovdan. tu su nam preci dosli u 18 veku ali ne znam odakle – ima li neko informaciju? pozdrav

    • Dalibor

      Hm, moji su Stanojevici slavimo Arandjelovdan, ali smo rodom iz Predejana, znam da su se neki krili po Crnoj Travi i Radan planini zbog toga jer su povremeni ubijali Turke pa se krili , ali bas tacno za ovaj tvoj slucaj ne znam podatke….

  5. Младен

    Помаже Бог,

    Моји Станојевићи су из села Баре, општина Хаџићи надомак Сарајева.
    Бар по причама, коријенима потичемо Старе Херцеговине.
    Крсна слава нам је Свети Никола.

    По завршетку последњег одбрамбено-отаџбинског рата претежно пресељени у Братунац.

    • Ненад

      Младене, Бог ти помогао!
      Можеш ли ми рећи нешто више о пореклу твоје породице. Моји Станојевићи су из Срема, од 1760. године. Не постоје црквене књиге, али по мојим сазнањима потичемо из Херцеговине. Славимо Светог Николу.

  6. Mile Stanojevic

    Moja porodica Stanojević, bar poslednjih 4 kolena koliko ja nažalost znam, je iz sela Donja Toponica kod Prokuplja, opština Prokuplje.
    Naša krsna slava je sv. Nikola.
    To područje su po istorijskim podacima naseljavale porodice iz Crne Gore za vreme kralja Milana Obrenovića, posle oslobođenja od Turaka.

    • Jovo Stanojević

      Pozdrav,ja sam Jovo Stanojević iz Slatine kod Banja Luke. Krsna slava nam je Sv, Stefan

      • Drago Stanojevic

        I moja slava je sv.Stefan i prvi si koga sam pronasao da slavi istu slavu. Ja sam iz sela Dubravice opstina bratunac. Po onome sto mi je otac pricao i sto je on cuo od svog oca poreklom smo negdje sa granice izmedju hercegovine i crne gore. I po tim pricama ili je od mog prandjeda otac tj. Moj cukundeda ili njegov otac doselio na ove prostore.

  7. Б. Станојевић

    Поздрав свима.

    Занима ме порекло Станојевића који славе Светог АрхиЂакона Стефана 09.јануар. Златиборски крај, село Каран.
    Занима ме одакле су дошли моји Станојевићи у Каран?

    Хвала свима на одговору!

  8. Stefan

    Moji Stanojevici su iz Markovca kod Mladenovca
    Slava sv.Stefan

  9. Dragana

    Zdravo svima

    Moji Stanojevići su iz Prizrena (selo Smać). Krsna slava je Sveta Varvara.

    Pozdrav