Poreklo perzimena Stanojević

3. februar 2012.

komentara: 95

[toggle title=”TESTIRANI STANOJEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Stanojević

Haplogrupa: R1a Z280 L1280

Poreklo: Zalazje, Srebrenica, Republika Srpska

Krsna slava: Avramijevdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (95)

Odgovorite

95 komentara

  1. Veljko

    Zdravo svima,
    Moja poreklo je od Stanojevića iz sela Crnuzi, opština Priboj. Postoje dve teorije, da smo postali od Vasojevića iz doline Lima i od Baja Pivljanina, koji je imao dva sina Stanoja i Petra, od Stanoja nastali Stanojevići, od Petra-Penezići…Iskren da budem ništa detaljnije ne znam, a, i, u istorisjkim arhivima ne mogu ništa podrobnije pronaći kako bi bar imao neku osnovu za dalje istraživanje. Ako neko ima neku značajniju informaciju bio bih mu jako zahvalan. Pozdrav!

  2. Odlomak iz knjige o Pivljanima:

    U Polimlju i Potarju su Pivljani:

    Bajilovići [98]) u Vranovini, slave Sv. Jovana, Vasilijevići[99] u Orlju, slave Sv. Đorđija, Pivljani[100] u Krću, slave Sv. Arhangela, Pijevci[101] u Golešu i Slavotiću – slave Sv. Jovana, Pijuci u Kričku, muslimani, Puzi[102] (Rvi, Vlasonje, u Đurašićima, Toocima, Baricama, Babinama, Džurovu i Izbičnju – slave Sv. Nikolu, Stanojevići[103] u Crnuzi, Tešovići[104] u Ograđenici, slave Sv. Đorđija, Šalipuri[105] u Goleši, Toocima i Mažićima, ima ih u Srbiji, slave Sv. Jovana.

  3. Milko

    Zdravo, ja sam iz porodice Stanojević Is sela Jabuke u Banji kod Priboja, opština Pribij. Ovde su moji Stanojevići već 7-8 generacija. Ono šta znam je da se moj pradeda zvao Nikola a deda Miladin i da je to bila tradicija kroz nekoliko generacija, ta su se imena prenosila s kolena na koleno. Inače slavimo sv.Pantelejmona. Ne znamo kad smo došli ovde i odakle smo došli. Svaka informacija je dobrodošla.

    • Veljko

      Postovani Zorane,
      Ono sto sam uspeo da istrazim do sada. Bila su dva brata Filip i Bajo. Filip koliko je dece imao i koga, to ne znam. Znam da je Bajo imao tri sina, Stanisu, Nikolu i Lazara. Stanojevici iz Crnuga su Stanisini. Tvoji su preci Nikolini. Ako imas rodoslov do Nikole znacilo bi mi.

  4. Zoran Stanojevic

    Pozdrav Stanojevicima,
    moj pradeda je rodjen u Ivanju na Radan planini. slava nam je Arandjelovdan. tu su nam preci dosli u 18 veku ali ne znam odakle – ima li neko informaciju? pozdrav

    • Dalibor

      Hm, moji su Stanojevici slavimo Arandjelovdan, ali smo rodom iz Predejana, znam da su se neki krili po Crnoj Travi i Radan planini zbog toga jer su povremeni ubijali Turke pa se krili , ali bas tacno za ovaj tvoj slucaj ne znam podatke….

  5. Mladen

    Pomaže Bog,

    Moji Stanojevići su iz sela Bare, opština Hadžići nadomak Sarajeva.
    Bar po pričama, korijenima potičemo Stare Hercegovine.
    Krsna slava nam je Sveti Nikola.

    Po završetku poslednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata pretežno preseljeni u Bratunac.

    • Nenad

      Mladene, Bog ti pomogao!
      Možeš li mi reći nešto više o poreklu tvoje porodice. Moji Stanojevići su iz Srema, od 1760. godine. Ne postoje crkvene knjige, ali po mojim saznanjima potičemo iz Hercegovine. Slavimo Svetog Nikolu.

  6. Mile Stanojevic

    Moja porodica Stanojević, bar poslednjih 4 kolena koliko ja nažalost znam, je iz sela Donja Toponica kod Prokuplja, opština Prokuplje.
    Naša krsna slava je sv. Nikola.
    To područje su po istorijskim podacima naseljavale porodice iz Crne Gore za vreme kralja Milana Obrenovića, posle oslobođenja od Turaka.

    • Jovo Stanojević

      Pozdrav,ja sam Jovo Stanojević iz Slatine kod Banja Luke. Krsna slava nam je Sv, Stefan

      • Drago Stanojevic

        I moja slava je sv.Stefan i prvi si koga sam pronasao da slavi istu slavu. Ja sam iz sela Dubravice opstina bratunac. Po onome sto mi je otac pricao i sto je on cuo od svog oca poreklom smo negdje sa granice izmedju hercegovine i crne gore. I po tim pricama ili je od mog prandjeda otac tj. Moj cukundeda ili njegov otac doselio na ove prostore.

  7. B. Stanojević

    Pozdrav svima.

    Zanima me poreklo Stanojevića koji slave Svetog ArhiĐakona Stefana 09.januar. Zlatiborski kraj, selo Karan.
    Zanima me odakle su došli moji Stanojevići u Karan?

    Hvala svima na odgovoru!

  8. Stefan

    Moji Stanojevici su iz Markovca kod Mladenovca
    Slava sv.Stefan

  9. Dragana

    Zdravo svima

    Moji Stanojevići su iz Prizrena (selo Smać). Krsna slava je Sveta Varvara.

    Pozdrav