Poreklo prezimena Prodanović

3. februar 2012.

komentara: 73

[toggle title=”TESTIRANI PRODANOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Prodanović

Haplogrupa: J2b

Poreklo: Irig, Srem, Srbija

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (73)

Odgovorite

73 komentara

  1. Ilija

    Prodanović je Hercegovačko prezime, neđe sam ovde pročitao da je neko napisao da je između Trebinja i Dubrovnika. Možda i jest tako, ali znam da od svih Hercegovačkih opština, prezime Prodanović je najčešće u Foči, đe je ovo prezime često, i jedno od brojnijih u gradu. Nisam sasvim siguran da li svi slave Đurđevdan,mada mislim da slave.

  2. Violeta Prodanovic Sevic

    Dragi moji Prodanovici,
    covek ima zivotnu fazu ,kada ga kopka poreklo i pocne da istrazuje o njemu. Upravo sam u tome i to bas sada , kada je vecina Prodanovica upokojeno . Loza kojoj pripadam ,a ne pominjete je ,je familija koja slavi Nikoljdan i ziveli su u selu Stublenica kod Uba. Mnogo ih je bilo ,a jedini naslednik je moj brat od strica Zoran Prodanovic i njegov sin ,naslednik loze,koji zive na Ubu.
    Veliki pozdrav!!!!!

    • Darko

      U jabucje kod Lajkovca su pre 50tak 60 godina su odselili Prodanovici iz Mostajinića kod Skelana, da li znsa neko o njima nesto slave Djurdjevdan

      • Lajkovac

        Zdravo Darko, ima ih. Neke ces moci naci tako sto u fejsbuk pretrazi, u filteru, kao mesto odaberes Lajkovac. Vecina stavi Lajkovac kao mesto jer su se Lajkovac i Jabucje sustinski spojili.

  3. Bozana Karaman

    Ja sam rodjena Prodanovic, moji poticu iz Vranjska, zaseok Jasenje, Hercegovina. Slave Sv. Arandjela. Sve koje bih mogla da pitam nesto o njima su pokojni, a mladji neznaju skoro mista. U Jasenju je ostala samo jedna porodica Prodanovic, odnosno jedna osoba. Molim ako neko nesto zna o prodanovicima iz Jasenja-Vranjska molila bih da mi napise. Veliko hvala.

  4. Vojislav Ananić

    PRODANOVIĆ (p), u selu Kraj (Zupci, Trebinje). Po jednima su “bratstvo sa Pažinima” iz ovog sela, a po drugom mišljenju su nepoznatog porijekla. Kažu da je neki njihov predak, početkom 19. Vijeka, bio “prodan za jednu njivu” i da je po tome nastalo ovo prezime. Slave Đurđevdan (75:1250). Prodanovići su živjeli i u Ljutom Docu (Široki Brijeg) prije doseljenja katoličkih porodica u to selo (59:344).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  5. Mirko

    Dobar dan evo i ja da se javim kao Prodanovic moji su iz Like selo Zrmanja Vrelo zaseok doljani poznati po nadimku Sriće slavimo sv.Arandjela

  6. Zoran Prodanovic Rusija

    Ja zivim u Rusiji 30 godina, i citam ove komntare o poreklu Prodanovica. Drago mi je da cujem za prezimenjake prodanovice, samo jedno znam da poreklo Prodanovici su iz Ibarskog Kolasina iz sela Ceceva gde celo selo nosi prezime Prodanovic i slavi slavu Svetu Petku. Deda mi je govorio da su nasi preci iz Crne Gore. Ko zeli da udjee na net nek ukuca Ibarski Kolaasin selo Cecevo i videe da celo selo nosi prezime Prodanovic.

  7. Miodrag Prodanović

    Istočno Novo Sarajevo, selo Tilava u kome se nalazi šest kuća PRODANOVIĆA, slavimo krsnu slavu Svetog Aranđela Mihaila. Tu smo 300 godina.

  8. Željko

    Pozdrav za sve Prodanoviće širom sveta.Ja sam iz Priboja na Limu,Srbija.Ima nas deset porodica.

  9. Mirko

    moji koreni idu iz like selo zrmanja zaseok doljani slavimo Arandjelovda i pominjemo se tamo id kraj 18 pocetak 19 veka

  10. Jovan Prodanović

    Da li neko zna poreklo Prodanović iz mesta Vranjska, u blizini Bileće ( Republika Srpska ) ? Krsna slava nam je Aranđelovdan.