Порекло презимена Продановић

3. фебруар 2012.

коментара: 73

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ПРОДАНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Продановић

Хаплогрупа: J2b

Порекло: Ириг, Срем, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (73)

Одговорите

73 коментара

  1. Ilija

    Prodanović je Hercegovačko prezime, neđe sam ovde pročitao da je neko napisao da je između Trebinja i Dubrovnika. Možda i jest tako, ali znam da od svih Hercegovačkih opština, prezime Prodanović je najčešće u Foči, đe je ovo prezime često, i jedno od brojnijih u gradu. Nisam sasvim siguran da li svi slave Đurđevdan,mada mislim da slave.

  2. Violeta Prodanovic Sevic

    Dragi moji Prodanovici,
    covek ima zivotnu fazu ,kada ga kopka poreklo i pocne da istrazuje o njemu. Upravo sam u tome i to bas sada , kada je vecina Prodanovica upokojeno . Loza kojoj pripadam ,a ne pominjete je ,je familija koja slavi Nikoljdan i ziveli su u selu Stublenica kod Uba. Mnogo ih je bilo ,a jedini naslednik je moj brat od strica Zoran Prodanovic i njegov sin ,naslednik loze,koji zive na Ubu.
    Veliki pozdrav!!!!!

  3. Bozana Karaman

    Ja sam rodjena Prodanovic, moji poticu iz Vranjska, zaseok Jasenje, Hercegovina. Slave Sv. Arandjela. Sve koje bih mogla da pitam nesto o njima su pokojni, a mladji neznaju skoro mista. U Jasenju je ostala samo jedna porodica Prodanovic, odnosno jedna osoba. Molim ako neko nesto zna o prodanovicima iz Jasenja-Vranjska molila bih da mi napise. Veliko hvala.

  4. Војислав Ананић

    ПРОДАНОВИЋ (п), у селу Крај (Зупци, Требиње). По једнима су “братство са Пажинима” из овог села, а по другом мишљењу су непознатог поријекла. Кажу да је неки њихов предак, почетком 19. Вијека, био “продан за једну њиву” и да је по томе настало ово презиме. Славе Ђурђевдан (75:1250). Продановићи су живјели и у Љутом Доцу (Широки Бријег) прије досељења католичких породица у то село (59:344).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  5. Mirko

    Dobar dan evo i ja da se javim kao Prodanovic moji su iz Like selo Zrmanja Vrelo zaseok doljani poznati po nadimku Sriće slavimo sv.Arandjela

  6. Zoran Prodanovic Rusija

    Ja zivim u Rusiji 30 godina, i citam ove komntare o poreklu Prodanovica. Drago mi je da cujem za prezimenjake prodanovice, samo jedno znam da poreklo Prodanovici su iz Ibarskog Kolasina iz sela Ceceva gde celo selo nosi prezime Prodanovic i slavi slavu Svetu Petku. Deda mi je govorio da su nasi preci iz Crne Gore. Ko zeli da udjee na net nek ukuca Ibarski Kolaasin selo Cecevo i videe da celo selo nosi prezime Prodanovic.

  7. Miodrag Prodanović

    Istočno Novo Sarajevo, selo Tilava u kome se nalazi šest kuća PRODANOVIĆA, slavimo krsnu slavu Svetog Aranđela Mihaila. Tu smo 300 godina.

  8. Жељко

    Поздрав за све Продановиће широм света.Ја сам из Прибоја на Лиму,Србија.Има нас десет породица.

  9. Mirko

    moji koreni idu iz like selo zrmanja zaseok doljani slavimo Arandjelovda i pominjemo se tamo id kraj 18 pocetak 19 veka

  10. Јован Продановић

    Да ли неко зна порекло Продановић из места Врањска, у близини Билеће ( Република Српска ) ? Крсна слава нам је Аранђеловдан.