Poreklo prezimena Matić

3. februara 2012.

komentara: 80

[toggle title=”TESTIRANI MATIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Matić

Haplogrupa: R1a Z280 L1280

Poreklo: Vrelo, Šekovići, Republika Srpska

Krsna slava: Avramijevdan

Kontakt:
_________________________

Matić

Haplogrupa: E1b rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (80)

Odgovorite

80 komentara

 1. Milan Matić

  Ja sam iz Beograda. Moji su poreklom iz Đale (Južni banat) a u Đalu su se doselili iz Velike Čanadi. Slavimo slavu Sv. Aranđela, ako ima neko informaciju odakle su došli u Veliku Čanad neka objavi. Veliki pozdrav svim Matićima:)

 2. Mirjana

  Moje devojacko ime je.Matic, moj deda radosav rodjen je 1900 god. u Vukicevici, selo kod Obrenovca. Tu je rodjen moj otac Sinisa. Tu su jos tri porodice Matic. Moj cukun deda zvao se Stjepan. Neki kazu da poticemo iz Bosne, a neko kaze iz Dalmacije. Slavimo Svetog Nikolu. Pozdrav za sve Matice gde god da ste.

  • Mirela

   Dobar dan, moja baka je Zorka Matic iz Dervente (Mišinci) Njen tata, moj pradeda se zvao Stjepan i slavio je sv. Nikolu. Mozda smo rod 🙂

   • TonyEcho

    Majkino djevojacko prezime je Matic. Selo Seminj, opstina Donji Vakuf. Isto slave Nikoljdan, pradjed je govorio da su iz Dalmacije, mislim iz Sinja. Raspitacu se…

    • Živko

     Pozdrav Matići! Očeva familija se doselila u selo Vukošići kod Šapca, neki kažu iz Bosne, neki iz Hercegovine. Takođe slavimo sv. Nikolu. Nemam više nikog od starijih da pitam za informacije, ako nešto saznate, pišite!

 3. Matići Ljubovija

  Moj tata je iz sela Crnca, opstina Ljubovija, prezivam se Matic. Nemam podatak odakle smo jer deda mi je mlad umro a i tata. Odselili smo se u Macvu. Slavimo Sv. Nikolu.

 4. Marko Matić

  Živim u Ljuboviji, otac i svi njegovi su mi iz Košalja. Imamo dosta rodbine po Valjevu. Pa evo imena: navrdeda – Ranisav, čukundeda – Nikodin, pradeda – Dragosav, deda – Aksentije, otac – Dragivoj. Slavimo Svetog Trifuna. Negde sam čitao da su Matići koji slave Nikoljdan migrirali preko Hercegovine uz Drinu do Bosne i da je njihova slava Sveti Nikola, da su ti Matići iz plemena Kuča. Sli

  • Aleksa Matic

   Moji su iz Domiševine kod Blazeva u Rasinskom okrugu.
   Pradeda se zvao Milan a njegov otac Aposol Matic, bio je svestenik ne znamo gde, navodno se priča da smo sa Kosova.
   Slava nam je Sveti Nikola. Od tog Milana ja moj stric ima drvo i od njega ima jedno 30,40 Matića. Uglavnom se svi znamo ali ne znamo ništa dalje od Apostola sa sigurnošču.

 5. Predrag

  Ja sam rodjeni Matic poreklom iz sela Trbusnica iz okoline Lazarevca I slavim Djurdjevdan. Pozdrav za sve Matice sirom planete