Никшић

3. фебруара 2012.

коментара: 6

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. nemanja niksic

  evo mali skromni prilog od mene, znam iz price od strica da su niksici 1700 neke presli iz crnogorskog grahova u hrvatcku kod vukovara krsna slava je sv.joakim i ana 22 septembar od poznatih licnosti znam milentija niksica iz prvog srpskog ustanka i snezanu niksic glumicu cinimi se da je iz c.gore toliko od mene za sada! ako vam nije problem da mi pisete ako znate nesto vise ili saznate, unapred hvala.

 2. Војислав Ананић

  НИКШИЋ (к.м). Никшићи (к) у Боровцима (Коњиц). Почетком 1992. године у насељу Боровци било их је 9 кућа. Током рата су се раселили и настанили у Мостару, Чапљини, Љубушком, Сплиту и Загребу. (Подаци Иванка Никшић из Бороваца, удата Сарачевић у Тузли). Никшићи (м) су старе породице у Стоцу и Коњицу. Старином су из Никшића одакле су им преци доселили у наведена мјеста. Мехо и Адем Никшић својевремено су били познати дрворезбари у Коњицу (97:36, 111; 164:23). Очигледно презиме је настало по мјесту поријекла.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 3. Postoji oko 40 kuća Nikšića u selu Bešenovo(Sremska Mitrovica)
  Slava: Aranđelovdan