Порекло презимена Грујић

3. фебруар 2012.

коментара: 84

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (84)

Одговорите

84 коментара

  1. Grujiceva

    Grujici iz Baraća opština Mrkonjić Grad u BiH. Slava Nikoljdan.

  2. sg

    Grujici iz Piskavice, opstina Banja Luka. Slava Nikoljdan

  3. Milena Grujic

    Grujici iz Nestina , Srem. Ne Znam tacno odakle us doseljeni ako neke Zna vise informacija zamolila bi da mi Napise. Slava Sveti Jovan. Doseljeni u Srem pre vise of jednog veka

    • braka

      Moja mama je takodje Milena Grujic selo Vojka ulica Sestara Grujic (to su joj rodjene sestre stradale u drugom sv. ratu ) slava, Sv.Jovan. Dosli sa Carnojevicem iz sela Grujici na Kosovu kid Dragaša. Selo više ne posting ima samo crkva brvnara i jedan monah. Crnogorci snimili emisiju o ovom selo.

  4. veselin

    moji su poreklom iz okoline leskovca slave nikoljdan zna li neko nesto vise

    • Јована Грујић

      Ја сам Јована Грујић из села Бошњана код Раче Крагујевачке, знам да се неки деда Радован доселио из села у околини Лебана код Лесковца, мислим да се село зове Доњи Коњувци. Славимо светог Николу.

  5. Dragana Grujic

    Ja sam Dragana Grujic(udata Arsenovic) iz Sapca ,od oca Radosava Grujica iz Salasa Crnobarskog i dede Svetozara Grujica koji se u Salas Crnobarski oko 1935. doselio iz Dusnika (selo Donje Dragovlje) kod Nisa. Slava koju slavimo je sveti Nikola. Moze li neko da mi pomogne da nadjem ko su Svetozarova braca(mislim da se jedan zvao Momcilo) i kako mu se zvao otac, deda… Zivih starijih srodnika nemam a zanima me odakle je moja porodica poreklom. Unapred hvala na svakoj vrsti pomoci!

  6. Vladislav

    Grujici za koje ja znam su poreklom iz Bratonožića u Crnoj Gori. Zborno mesto im je Pelev Breg. Moji su iz sela Klopot Deda je rodjen u Beogradu, pradeda u Klopotu prvo od 6 ili 7 dece. Prededini roditelji poginuli u bici kod Skadra.Dosta ljudi koji se prezivaju Grujic sreo sam u Branicevskom okrugu ali mi se cini da nisu potpuno sigurni odakle su poreklom. Moji slave Svetog Jovana

  7. Ana Grujic

    Zdravo svim Grujicima,ja sam Ana od oca Zorana Grujica,dede Marka Grujica,pradede Bogoljuba Grujica,krsna slava nam je Sv.Luka.Otac mi je iz sela Viljance,Vucitrn na Kosovu,a deda iz Ziljaka kod Brusa.Volela bih da znam nesto vise o svom poreklu.Mail:[email protected] pozdrav!

  8. nenad grujić

    sve što znam o svom poreklu je da smo iz Nadalja od pradede Luke Grujića (samo njegov grob postoji u Nadalju), dede Mileta i oca Luke. Krsna slava nam je Arandjelovdan. Ako neko zna nešto više o ovim Grujićima bio bih zahvalan da to podeli samnom.

    • Жарко

      Пробај да одеш у црквену општину тамо треба да стоји када су се населили.Пошто је Надаљ био и Угарска, пробај ако имаш времена да уђеш у земљишне књиге.

  9. veselin

    POZDRAV ZNA LI NEKO NESTO O GRUJICIMA IZ BOJNIKA KOD LESKOVCA KRSNA SLAVA SV NIKOLA

  10. Dusan Grujic

    Moje prezime potice od Gruje Milivojnovica koji je imao 5 sinova,dosao je iz Madjarskog mesta Dautovo. I prva smo i najstarija pravoslavna porodica u mestu Stanisic,u kom je i prvi pravoslavni svestenik moj predak. Slavimo Mitrovdan inace Stanisic se nalazi u Somborskoj opstini