Пишете родослов? Питајте нас!

31. јануара 2012.

коментара: 1171

Колико пута сте слушали како вам деде или бабе причају о вашим давним прецима, наводећи њихова имена, кад и где су живели и чиме су се бавили, а да о томе данас немате јасну представу.

Крајње је време да исправите ту неправду према генерацијама ваших претходника и оставите писани траг о њима, у аманет онима који ће тек да дођу на свет.

Све што треба да урадите је да направите план и кренете да га спроводите у дело!

Портал ПОРЕКЛО спреман је да вам у томе помогне дајући вам низ корисних савета, где и како да дођете до информација, које ће употпунити слику вашег породичног стабла.

Настојаћемо да, у мери у којој је то могуће, обезбедимо и одговоре на сва ваша питања и дилеме, од људи који су доказани стручњаци за родословље.

Региструјте се на Форум Порекло и поставите тему о свом презимену, или пренесите своја искуства о досадашњем трагању за својим коренима, а наши чланови ће вам радо изаћи у сусрет и помоћи вам да откријете нешто више о вашем пореклу.

Пишите, постављајте питања.

Немојте да вас разочара ако одговор не буде брз.

Важно је да стигне.

Јавите се на и-мејл:

[email protected]

Коментари (1171)

Одговорите

1.171 коментара

 1. мирослав росић

  колико знам, ја сам пета генерација из породице Росић која живи у Румунији.славимо Светог Луку. нашао сам Росиће на Златибору, у Далмацији, у село Росићи, а стигла је до мене прича да у бици код Синја, против Турака учествовали су и Росићи(кажу да пише на плочи на градској кући). Може ли неко помоћи?

 2. Миодраг

  Да ли ми можете рећи нешто о пореклу презимена Милинчић?

 3. Jovo Marijan

  Postoani!
  Interesujeme prezime MARIJAN.Ovo prezime koliko znam potice iz Hercegovine a najvise ih je naseljeno oko Otocac Hrvatcka.Slave slavu Svetog Jovana.Ne vidim ga ni na spisku prezimena koje ste objavili.Da li imate bilo koje podatke.
  S postovanjem !
  Marijan Jovo

 4. Đuro Prpoš

  Porodićno stablo Mijata i Stane Prpoš

 5. Srba

  Poreklo RATKOVIĆA, Donja Bejašnica, opština Prokuplje. Slava SV Nikola

 6. Marko Vujanovic

  Veleo bi da saznam nesto vise o svojim precima, ako je moguce starije generacije koje nose moje prezime i odakle su. Rec je o prezimenu Vujanović, deda mi se zove Boško, od oca Dragana, koji je opet od oca Jefte, oni su iz sela Petkovac, Republika Srpska. Cuo sam neke price da prezime potice iz Crne Gore, ali nista tacnije, ako imate neke informacije molim vas da mi posaljete na: [email protected]