Трубарац

17. март 2012.

коментара: 4

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Ђорђина

    Поштовани,
    колико видим, о презимену Трубарац немате ближих података, а пошто је то моје девојачко презиме, хтела бих да вам пренесем знање о пореклу Трубараца на основу породичног сећања које је мој деда пренео мом оцу. Намине, деда је оцу рекао да су Трубараци по старини уствари Опачићи, негде од Книна. Неко од тих Опачића је из неког разлога отишао и населио се у селу Трубар, где је живело неколико генерација. Потом су кренули даље на север и населили су се на обронцима Козаре, где их је локално становништво прозвало Трубарци, јер су ту дошли из Трубара. Крсна слава Трубараца је св. Лука.

    • Mile T.

      Poštovana,

      pokušavajući da otvorim tekst o mom prezimenu , koje je dosta slično i nalazi se odmah ispod Vašeg prezimena, na stranici sa prezimenima na slovo T, od skoro, pročitah nekoliko interesantnih detalja pa zbog toga reših da Vam se javim. Zanima me gde se tačno nalazi mesto Trubar.Mi takodje slavimo sv.Luku, a urednici ovog sajta su mi rekli da genetski imamo veze i sličnosti sa Opačićima iz Dalmacije i Knina to jest da delimo zajedničko poreklo.

  2. Ђорђина

    Поштовани,
    колико видим, о презимену Трубарац немате ближих података, а пошто је то моје девојачко презиме, хтела бих да вам пренесем знање о пореклу Трубараца на основу породичног сећања које је мој деда пренео мом оцу. Наиме, деда је оцу рекао да су Трубараци по старини уствари Опачићи, негде од Книна. Неко од тих Опачића је из неког разлога отишао и населио се у селу Трубар, где је живело неколико генерација. Потом су кренули даље на север и населили су се на обронцима Козаре, где их је локално становништво прозвало Трубарци, јер су ту дошли из Трубара. Крсна слава Трубараца је св. Лука.

  3. Војислав Ананић

    ТРУБАРАЦ, по самом имену јасно је да су се доселили из села Трубара и Тишковца (Унац). Славе Лучиндан.

    звор: Миловој Родић – КНЕЖИЦА У КНЕШПОЉУ, Лакташи, 2006.