Georgijević

6. mart 2012.

komentara: 5

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Veljko Georgijević

    Moji Georgijevići, Slava: Sveti Georgij,. poreklom su iz sela Svinjišta, kod Ohrida sredinom 18. veka, verovatno 1740. sa patrijarhom Arsenijem Jovanovićem Šakabentom, evakuisali se i došli prvo u Beograd, zatim u Kovilj, pa se zaustavljaju krajem 18. i početkom 19. veka u Rumi.U porodici nema uspomene na nekog pretka Georgija.Sličnost prezimena sa imenom porodičnog svetitelja, Svetog Georgija, ukazuje na magućnost da je ono izvedeno od imena sveca.

  2. Aleksandra Dioši

    Poštovanje. Interesuje me poreklo prezimena Georgijević. Podatak koji imam je da se pretpostavlja da su se Georgijević doselili u Tovarnik pre 400g iz Mačve. Pretpostavka da su došli iz severne Grčke i, da su cincari,jer su deda Milanovu sestru Sofiju, koja se udala u Poopovićevu kuću, zvali Gospa cincarka. Istoričar Dušan Popović, navodno, u svojoj knjizi o cincarima, pominje Georgijević, kao takve.
    Kao maloj, uvek su mi govorili da sam plave krvi. Molila bih vas da mi pomognete da saznam nešto više o svom poreklu. Hvala unapred.

  3. Georgijević Radovan

    Živimo u Višnjićevu kod Šida. Prvo smo doseljeni u Deronje u Bačku. U Višnjićevu smo oko 300 godina što potvrđuju nadgrobni spomenici.
    Slavimo Đurđic.

  4. Nadja

    Zanima me odakle su se doselili Georgijevici u Deronje?