Георгијевић

6. март 2012.

коментара: 5

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Вељко Георгијевић

    Моји Георгијевићи, Слава: Свети Георгиј,. пореклом су из села Свињишта, код Охрида средином 18. века, вероватно 1740. са патријархом Арсенијем Јовановићем Шакабентом, евакуисали се и дошли прво у Београд, затим у Ковиљ, па се заустављају крајем 18. и почетком 19. века у Руми.У породици нема успомене на неког претка Георгија.Сличност презимена са именом породичног светитеља, Светог Георгија, указује на магућност да је оно изведено од имена свеца.

  2. Aleksandra Dioši

    Poštovanje. Interesuje me poreklo prezimena Georgijević. Podatak koji imam je da se pretpostavlja da su se Georgijević doselili u Tovarnik pre 400g iz Mačve. Pretpostavka da su došli iz severne Grčke i, da su cincari,jer su deda Milanovu sestru Sofiju, koja se udala u Poopovićevu kuću, zvali Gospa cincarka. Istoričar Dušan Popović, navodno, u svojoj knjizi o cincarima, pominje Georgijević, kao takve.
    Kao maloj, uvek su mi govorili da sam plave krvi. Molila bih vas da mi pomognete da saznam nešto više o svom poreklu. Hvala unapred.

  3. Georgijević Radovan

    Živimo u Višnjićevu kod Šida. Prvo smo doseljeni u Deronje u Bačku. U Višnjićevu smo oko 300 godina što potvrđuju nadgrobni spomenici.
    Slavimo Đurđic.

  4. Nadja

    Zanima me odakle su se doselili Georgijevici u Deronje?