Порекло презимена Пролић

4. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Milovan

    Rođen sam i živim u Beču, a porijeklom sam iz sela (Donjih) Vrbljani, opština Ribnik, Republika Srpska. Slavimo Đurdevdan. Djedu (rođen 1909) sam poznavao, a od moga oca znam po imenima još četiri koljena unazad, znači pradjedova pradjedu. Osim ove naše loze, imaju još dvije “nezavisne” loze Prolića u Vrbljanima, to jest da nemamo podataka o zajedničkom predaku. Jedni isto slave Đurdevdan a drugi slave Nikoljdan. Dalje znam, da i oko Mrkonjić Grada ima Prolića, ali neznan koju slavu slave. Znam i da ima Hrvata sa našim prezimenom iz okoline Splita, a ima i Muslimana, sjećam se iz djetinstva, da je 80ih bio neki poznati fudbalski sudija Prolić iz Sarajeva.
    Pozdrav

    • milovane posto mene interesuje a vidim da si upoznat sa nasim prezimenom ,voleo bih da mi posaljes sto vise informacija posto ovi nasi u temerinu nemaju blage veze(jedino je baba milija znala)zadnja 4 kolena .ali ja bih voleo jos vise odakle poticemo .sa postovanjem milenko iz spittal/draun sin pok.GOJKA (NIKE)i IKE PROLIC IZ DONJIH VRBLJANI(TEMERIN sadasnja adresa)MILAN PROLIC rodjeni stric

    • Боре Пролић

      Поштовани Миловане;
      Ја сам Боре Пролић ,из Доњих Врбљана,од оца Радована,деде Богдана,прадеде Бојана. По прадеди носимо надимак Бојандићи. Славимо Ђурђевдан и од 63-ће живимо у Темерину.Болео бих да чујем од којих си Пролића .Ја знам да Пролићи тамо славе углавном Ђурђевдан, и један огранак је прешао на Илиндан!
      За сада толико
      Поздрав