Poreklo prezimena Prolić

4. mart 2012.

komentara: 4

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Milovan

    Rođen sam i živim u Beču, a porijeklom sam iz sela (Donjih) Vrbljani, opština Ribnik, Republika Srpska. Slavimo Đurdevdan. Djedu (rođen 1909) sam poznavao, a od moga oca znam po imenima još četiri koljena unazad, znači pradjedova pradjedu. Osim ove naše loze, imaju još dvije “nezavisne” loze Prolića u Vrbljanima, to jest da nemamo podataka o zajedničkom predaku. Jedni isto slave Đurdevdan a drugi slave Nikoljdan. Dalje znam, da i oko Mrkonjić Grada ima Prolića, ali neznan koju slavu slave. Znam i da ima Hrvata sa našim prezimenom iz okoline Splita, a ima i Muslimana, sjećam se iz djetinstva, da je 80ih bio neki poznati fudbalski sudija Prolić iz Sarajeva.
    Pozdrav

    • milovane posto mene interesuje a vidim da si upoznat sa nasim prezimenom ,voleo bih da mi posaljes sto vise informacija posto ovi nasi u temerinu nemaju blage veze(jedino je baba milija znala)zadnja 4 kolena .ali ja bih voleo jos vise odakle poticemo .sa postovanjem milenko iz spittal/draun sin pok.GOJKA (NIKE)i IKE PROLIC IZ DONJIH VRBLJANI(TEMERIN sadasnja adresa)MILAN PROLIC rodjeni stric

    • Bore Prolić

      Poštovani Milovane;
      Ja sam Bore Prolić ,iz Donjih Vrbljana,od oca Radovana,dede Bogdana,pradede Bojana. Po pradedi nosimo nadimak Bojandići. Slavimo Đurđevdan i od 63-će živimo u Temerinu.Boleo bih da čujem od kojih si Prolića .Ja znam da Prolići tamo slave uglavnom Đurđevdan, i jedan ogranak je prešao na Ilindan!
      Za sada toliko
      Pozdrav