Порекло презимена Вујадиновић

4. март 2012.

коментара: 20

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (20)

Одговорите

20 коментара

  1. Лука Вујадиновић

    Поздрав,
    Ја сам од Вујадиновића из Црне Горе, од Цуца. Из Чарађе у Херцеговини се Вујадин Јововић преселио у Ржани До. Славимо Св. Јована. Моји преци су се борили на Мојковцу, а по неким тумачењима постоји и веза о пореклу од Старог Вујадина, како се то име често понављало пре формирања презимена. Ако вас занима родослов који је мој прадеда саставио, преведен је у ПДФ форму па ћу вам га радо проследити.

    • Bobo

      Djurici u Hercegovini su porijeklom Vujadinovici iz Grahova (Vilusi)nadomak Niksica,(stara Hercegovina).

      • Ојлер

        Пореклом од Вујадиновића су љубињски Ђурићи који славе Ђурђевдан. Но има и друга фамилија Ђурића у Херцеговини која слави Јовањдан, која има другачије порекло и није сродна Ђурићима ђурђевштацима.

    • Branislav Vujadinović

      Poštovani gospodine Luka…
      Zovem se Branislav i rođen sam u Visokom 1977.god… Trenutno sam nastanjen u Bijeljini ( R.Srpska).
      O mojom Vujadinovićima ne znam ništa. Čak ni moji stariji nisu znali mnogo. Tvrdili su da su u centralnu Bosnu došli negdje od Nevesinja…Od starijih pominju đeda Jovu i njegovog brata Simeona koji je živio negdje oko Foče ( mada niko od mojih stričeva ni rođaka nikad to nije mogao povrditi). Za ostalu rodbinu i pretke niko ne zna ništa, ali ama baš ništa…Na žalost ,svog đeda nisam stigao upoznati a i otac mi je umro mlad pa ni sa njim nisam uspjeo prodiskutovati ovu temu.Ako se u tom vašem rodoslovu igdje nađe ime mojih đedova Jove i Simeona volio bih nekako stupiti u kontakt sa vama…Bar da saznam odakle potičem i ko su mi bili preci…Nas Vujadinoviće ratovi redovno razgone po čitavom svijetu ( vjerovatno i još mnoga druga prezimena),a sramota će me biti kad me moja djeca upitaju za naše pretke. Ako bilo šta saznate volio bih da me kontaktirate na mail [email protected]
      Puno pozdrava i sve najbolje vam želim, i vama i vašem rodu

  2. Aleksandar

    Koliko ja znam ( rodjen 1967 u beogradu), moji su iz Meduna, selo Momce. Mi smo iz Kuca Drekalovica. Slavimo sv Nikolu. Navodno nam je neki predak pobegao iz Albanije od krvne osvete u 17. Veku ( tad to nije bila Albanija) Ali to su nepotvrdjene informacije. Inace moji su kao kolonisti preseljeni iz Pljevlja u Sentu 1928. Godine. Vise ne znam

  3. Nela

    NESTO VISE O LEKIĆIMA IZ CRMNICE KOJI SLAVE SV. PETKU? IMA LI NEKOGA